WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » NextGEN Gallery - WordPress Gallery Plugin » [Resolved] [Plugin: NextGEN Gallery] Still not working with WP MU 3.0.3

[Resolved] [Plugin: NextGEN Gallery] Still not working with WP MU 3.0.3

  • I’ve tried it twice, but it simply won’t work. Thumbnails and pictures are neither displayed in the backend nor in the front end. Trying to open a picture on the front end via the placeholder of the non-existent thumbnails generates a off-site 404 error telling me that there is no “blogs.php”.

    The plugin still seems to be at odds with the blogs.dir structure on a multi site install – and it doesn’t matter whether the thing is activated for all blogs or just for one.

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Sorry, all wrong!

    It was entirely my mistake (or somebody else’s who fiddled with the .htaccess of my network).

    NGG WORKS PERFECTLY ON A MULTISITE.

    Want went wrong in my network was some deprecated code for the file upload in .htaccess.

    There it said:
    #uploaded files
    RewriteRule ^(.*/)?files/$ index.php [L]
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*wp-content/plugins.*
    RewriteRule ^(.*/)?files/(.*) wp-content/blogs.php?file=$2 [L]

    Well, that can’t possibly work since there is no blog.php in wp-content in WP 3.0.3

    The correct line for the current WP version are
    # uploaded files
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?files/(.+) wp-includes/ms-files.php?file=$2 [L]

    That way NextGen Gallery runs just like a charm on multi site installations.

    Sorry, Alex

    Thanks for the feedback !

    Andrea Rennick

    @andrea_r

    Customer Care at Copyblogger Media and Studiopress

    RewriteRule ^(.*/)?files/(.*) wp-content/blogs.php?file=$2 [L]

    Well, that can’t possibly work since there is no blog.php in wp-content in WP 3.0.3

    you would have been instructed to change that line when upgrading from WPMU to wp 3.x. 🙂

    That’s what I said and I certainly didn’t put it there. The old code appeared after installation of w3TC. Either it came from the plugin or from Mr. Scrooge.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘[Resolved] [Plugin: NextGEN Gallery] Still not working with WP MU 3.0.3’ is closed to new replies.
Skip to toolbar