WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » [Plugin: NextGEN Gallery] [Nextgen-gallery] lightbox not working…

[Plugin: NextGEN Gallery] [Nextgen-gallery] lightbox not working…

  • h ruth
    Member

    @helge-ruth

    My site: http://www.ruth.no

    The last couple of days I have struggled with lightbox. I have spent loads of time, but zero effect… I have tried different lightbox scripts and both insalled them manually by ftp and as a wp plugin. I’m now running:
    -wordpress 3.0.1 with picture perfect theme and I’m using plugin: nextGen gallery 2.0 and wp-jquery-lightbox v.1.2.1.
    In nextGen gallery setup ->effects I have activated lightbox which gives the code: rel=”lightbox[%GALLERY_NAME%]”
    “Shutter-effect” in nextgen gallery works perfect, but I want lightbox.
    My galleries at my site are created by tags – is this a problem?
    My theme uses javascript in the left sidebar -is this conflicting?

    Since I do not know if it is nextGen gallery who messes up I have also created a pure html test site at this location:
    [http://ruth.no/lightboxtest/]
    Here is a copy of the html of the test-page:
    hi
    testpage
    image #1

    despite my efforts, nothing works and each picture loads up in a new window (and no lightbox effect.)

    Any help will be very much appreciated
    – I’m frustrated:(

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • larssonk22
    Member

    @larssonk22

    Just checked your site, seems like you never found a fix.
    I had the same problem, everyone and their aunt said that I just had to install a lightbox plugin but that didn’t work!

    But then I came across this code

    <?php wp_head(); ?>

    Insert this in your header.php somewhere between the <head></head>
    (it might work in the footer but I have not tested it)

    This code basically tells wordpress that your plugin can write any code it needs here.

    As soon as I did this it lightbox worked! I’ve decided to stick to the lightbox2 plugin since it seems quicker and less jerky than the others.

    Hope that helps!

    PS credit goes to Hidden Pixels for the fix

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • The topic ‘[Plugin: NextGEN Gallery] [Nextgen-gallery] lightbox not working…’ is closed to new replies.