Support » Plugin: Woo Solo Api » Plugin ne proslijeđuje račun u Solo

 • Resolved markiljas

  (@markiljas)


  Pozdrav,

  radi se o specifičnom problemu koji vjerojatno dolazi do toga kako se narudžba “dovrši”.

  U plugin opcijama sam namjestio da pri mijenjanju narudžbe u “completed” plugin pošalje račun u Solo, ali nedavno sam počeo koristiti službeni DHL-ov plugin za izradu pošiljki koji pri printanju waybilla odmah stavi narudžbu u “completed”. Iz nekog razloga Solo to tretira drugačije nego da sam ja manualno kliknuo da se narudžba dovrši. Može li se ikako tome doskočiti?

  Hvala!

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
 • Plugin Author dingo-d

  (@dingo_d)

  Jeste sigurni da nema nekog drugog errora? Cudno mi je da se ne registrira ta promijena statusa, jer se ja hookam na woocommerce_order_status_completed akciju koja bi trebala detektirati kad se ta promijena desi. Jednino sto mi pada na pamet je da taj plugin isto koristi taj hook, ali sa kasnijim prioritetom ili neso pa ga moj plugin ne pokupi.

  Probat cu dici prioritet hooka gdje se izvrsava taj call, mozda to pomogne 🤷🏼‍♂️

  Thread Starter markiljas

  (@markiljas)

  Hvala na brzom odgovoru (i updateu)!

  Poprilično sam siguran, s obzirom da se to počelo događati kad sam počeo koristiti DHL Express Commerce Plugin (nedavno su uveli support za HR), tako da se to počelo događati sa starom verzijom plugina, pa sam sve račune ručno prepisivao neko vrijeme dok probam namjestiti da DHL ne dovršava narudžbu, ali za sada nema te opcije.

  Nakon updatea vašeg plugina sam mislio da bi možda moglo proraditi, ali izgleda da neće. Primjenio sam zadnji update, pa ću vidjeti kod sljedeće narudžbe, javim rezultate.

  Tenks!

  Plugin Author dingo-d

  (@dingo_d)

  Radi se o ovom pluginu https://wordpress.org/plugins/dhl-for-woocommerce/ ?

  Gledao sam kako oni to rade i rucno mijenjaju status preko order objekta. Sad, ili WooCommerce ne tracka te promijene ili je nesto cudno tu.

  Probat cu prokopati malo po pluginu da shvatim sto se desava.

  Thread Starter markiljas

  (@markiljas)

  Isprike, krivo sam rekao, nema plugina nego integracija ide preko REST API-ija. Ovo je njihov Support Centar za implementaciju sustava: https://dhlcommerce.zendesk.com/hc/en-gb

  Moguće da je onda do legacy REST API-ja?

  Plugin Author dingo-d

  (@dingo_d)

  Aha, e to je vec drugi par problema. Nisam siguran kako i na koji nacin oni triggeraju tu promijenu statusa preko rest apija i hoce li se ona vidjeti na gore spomenutom hooku koji koristim :/

  Thread Starter markiljas

  (@markiljas)

  Aha, kužim, vidjet ću mogu li mi oni dati neki info kako to triggeraju ili bar kako zaustaviti automatsko dovršavanje narudžbe, jer koliko je god dobro rješenje za shipping, čudno je da oni tako “diktiraju” dovršetak narudžbe 😛

  Thread Starter markiljas

  (@markiljas)

  Samo da javim da sam uspio riješiti problem (u slučaju da netko bude u istoj situaciji) tako što sam obrnuo proces – da tek završetkom narudžbe šalje se naputak na DHL stranicu i Solo.

  Moje jedino dodatno pitanje sa Solom je da iz nekog razloga ne detektira valutu u poreznu stopu točno, to me i prije mučilo, ali nekako bih htio to pokrpati da mogu imati automatsku fiskalizaciju. Gdje bi bilo dobro početi s troubleshootingom?

  Hvala!

  Plugin Author dingo-d

  (@dingo_d)

  Hmmm, nisam siguran. Podatke o porezu povlacim ovdje: https://github.com/dingo-d/woo-solo-api/blob/develop/src/Request/SoloApiRequest.php#L181-L206

  eventualno da se dodaju neki error logovi.

  Dosta mi je tesko bughuntati sve te probleme s porezima jer dosta ljudi ima to drugacije podeseno, ja samo postavim neke osnove u svom tetnom okruzenju.

  Ako mozete poslati tocno koje postavke imate bit ce mi lakse reproducirati to.

  Thread Starter markiljas

  (@markiljas)

  Mogu poslati koji god error log treba, samo ne znam što točno je potrebno. Inače koristim WooCoomerce Price Based on Country plugin pomoću kojeg cijene idu u 3 valute (geolokacijski): USD, GBP i EUR (za EU i ostatak svijeta). PDV naplaćujem samo unutar EU, ostalima ide fiksna cijena koja je ista kao s PDV-om kad se zbroji.

  Kada je kupovina unutar EU, točno prenese cijenu, valutu i poreznu stopu. Kada je bilo koja druga opcija, on i dalje defaulta na EUR i istu poreznu stopu od 5%, ali dobro pokupi cijenu. E sad, vjerojatno se tu negdje nešto pogubi “u prijevodu”, samo se ne kužim dovoljno u kod da bih znao gdje točno 🙂

  Ako je moguće to nekako pokrpati bio bih jako zahvalan! Ako pak treba neko custom rješenje, možemo se čuti mailom ako ste zainteresirani.

  U svakom slučaju – hvala!

  Plugin Author dingo-d

  (@dingo_d)

  Jedino sto mi pada na pamet je da se ista porezna stopa koja je postavljena u WooCommerceu (5%) primjeni na sve stavke unutar narudzbe. Jedino kako je to moguce jest da su porezi globalno postavljeni na sve stavke pa ih onda povuce (5%).

  Ovaj plugin koji ste napomenuli mi se cini da uopce ne hendla poreze. Trebali biste probat napraviti dvije porezne klase – za unutar EU (5%) i van EU (0%) i vidjeti moze li se u tom pluginu podesiti da se odredjena porezna klasa primjeni ovisi o lokaciji.

  Na zalost ne mogu promijeniti svoj plugin da hendla apsolutno svaki WooCommerceov plugin koji postoji i sve moguce edge caseove.

  Ono sto bih mogao probat napraviti jest dodati filter unutar loopa koji hendla poreze gdje bi ste se mogli s vanjskim pluginom hookat i onda na neki nacin vidjeti o kojoj se lokaciji radi i hendlati poreze. Otvorit cu si issue na githubu za ovo cisto da se omoguci lakse modificiranje.

  Thread Starter markiljas

  (@markiljas)

  Ma jasno, pogoditi baš sve je nemoguće, mislio sam ako je nešto što bi trebalo biti relativno lako za ispraviti, pa da pitam 🙂

  Nekako sam tako i napravio još prije, postavio sam reduced tax rate u WC settingsima i primjenio ga samo na zemlje unutar EU. Zatim na razini proizvoda postavim cijene općenito i cijene za svaku od tih regija (USA, UK, EU). Sve super funckionira što se tiče primjenjivanja cijena i poreza unutar WC-a, čak i DHL preko REST API-ija pokupi cijene i valute bez problema, samo iz nekog razloga zapnu ostale valute i porezna stopa u Solo-u, pa sam zato mislio da je možda moguće nešto napraviti.

  Ako mogu išta od logova ili postavki dati da pomogne, samo javite 🙂 Puno hvala!

  Plugin Author dingo-d

  (@dingo_d)

  Pozdrav,

  Izbacio sam 2.1.0 verziju s updateanim filterima: https://wordpress.org/plugins/woo-solo-api/#can%20i%20modify%20how%20the%20email%20looks%2C%20or%20customer%20notice%3F

  Nadam se da ce sad biti moci filtirirati porezne stope za svaki item ovisno po lokaciji.

  Thread Starter markiljas

  (@markiljas)

  Pozdrav,

  super, puno hvala! Odmah sam updateao pa sad čekam da kapne neka narudžba da istestiram 🙂 Javim povratno kako radi!

  Thread Starter markiljas

  (@markiljas)

  Evo update – i dalje ne filtrira value i porezne stope koje nisu defaultne, znači samo uredno proslijeđuje EUR valutu i poreznu stopu ako je unutar Europske unije. USD i GBP i EUR van Europske unije i dalje proslijedi s krivom poreznom stopom i valutom. Znam da plugin ne može predvidjeti svaki mogući setup, ali eto, samo da javim 🙂

  Plugin Author dingo-d

  (@dingo_d)

  Za to sam dodao sljedeci filter:

  add_filter('woo_solo_api_modify_tax_rate', 'my_tax_rate', 10, 3);
  
  function my_tax_rate($taxRate, $itemData, $taxRates) {
   // (maybe) modify $taxRate.
   return $taxRate;
  }

  Znaci negdje u zasebnom pluginu ili temi se moze staviti gornji snippet, i onda unutar funkcije my_tax_rate se moze provjeriti $itemData, iskopati radi li se o van ili unutar EU i ako je van EU $taxRate se stavi na 0 ili neku specificnu vrijednost.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
 • The topic ‘Plugin ne proslijeđuje račun u Solo’ is closed to new replies.