WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » [Plugin: Google XML Sitemaps] The last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time lim

[Plugin: Google XML Sitemaps] The last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time lim

  • I get an error message when trying to build my sitemap. Here is the error in detail:

    # he last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time limit for PHP scripts.
    # The last known memory usage of the script was 14.75MB, the limit of your server is 64M.
    # The last known execution time of the script was 26.57 seconds, the limit of your server is 120 seconds.

    After some research, I updated my php.ini as follows:

    max_execution_time = 600 ; Maximum execution time of each script, in seconds
    max_input_time = 60 ; Maximum amount of time each script may spend parsing request data
    ;memory_limit = 128M ; Maximum amount of memory a script may consume (8MB)
    memory_limit = 512M ; Maximum amount of memory a script may consume (8MB)

    What am I doing wrong?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • I’m having the same problem here. The message is either one of the following:

    **********************************
    # The last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time limit for PHP scripts. Learn more
    # The last known memory usage of the script was 10.75MB, the limit of your server is 32M.
    # The last known execution time of the script was 4.9 seconds, the limit of your server is 10 seconds.
    # The script stopped around post number 85 (+/- 100)
    **********************************
    ———-OR————
    **********************************
    * The last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time limit for PHP scripts. Learn more
    * If you changed something on your server or blog, you should rebuild the sitemap manually.
    * If you encounter any problems with the build process you can use the debug function to get more information.
    **********************************

    And yes, I have tried changing maximum memory and processing time caps; none worked. I have also come to edit the php.ini file, all to no avail.

    At first, it was working just fine. Now, this. Any ideas?

    I’m having the same problems:

    # The last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time limit for PHP scripts. Learn more
    # The last known memory usage of the script was 29.75MB, the limit of your server is 90M.
    # The last known execution time of the script was 45.81 seconds, the limit of your server is 120 seconds.
    # The script stopped around post number 12018 (+/- 100)

    The same problem here:

    # The last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time limit
    for PHP scripts. Learn more
    # The last known memory usage of the script was 15.75MB, the limit of your
    server is 64M.
    # The last known execution time of the script was 0.6 seconds, the limit of
    your server is 120 seconds.
    # The script stopped around post number 908 (+/- 100)

    and in debug file is something like this:

    Errors, Warnings, Notices

    Notice: Undefined index: debug in
    /home/business/public_html/wp-content/db.php on line 645

    Notice: Undefined index: debug in
    /home/business/public_html/wp-content/db.php on line 646

    some help will be great

    i receive this error when i want to include in the sitemap the tag pages

    Same error here…Mine is

    # The last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time limit for PHP scripts. Learn more
    # The last known memory usage of the script was 14.24MB, the limit of your server is 40M.
    # The last known execution time of the script was 0.33 seconds, the limit of your server is 50000 seconds.
    # The script stopped around post number 302 (+/- 100)

    What is going on?? Anyone know anything?

    I was also getting same error, and after few hit nad try I found that It Global translator plugin which is creating problem for Sitemap…

    If I disable translator sitemap works fine , Try this – it may work for you as well..

    We’re experiencing the same problem, the site were dealing with has approx 22,700 posts & its timing out. When we disable the archives setting it still appears to be including them; we’re not clear on the definition of ‘archive’ as to our understanding it means anything not in the current month, hovever these is an option to include the ‘archive of the current month’ which makes no sense. We’ve reduced the number of posts to include ‘10,000’ & increased the memory usage limit to 32M.

    Any help greatly appreciated.
    Thanks.

    Did anyone figured this out yet, Im getting the same results as everyone else thats posted?

    Error Im getting, anyone, anyone…?

    # The last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time limit for PHP scripts. Learn more
    # The last known memory usage of the script was 18.5MB, the limit of your server is 64M.
    # The last known execution time of the script was 2.64 seconds, the limit of your server is 3000 seconds.
    # The script stopped around post number 3182 (+/- 100)

    try disbaling your other plugins one by one…

    I am sure it works…

    It is something like plugins are getting cross linked…
    As I have experienced this on many site and on each site disabling some plugin or other works and then if you enable that plugin, everything works fine

    I’ve been tackling this problem for two days. Tried the MySQL standard mode option suggested elsewhere, it worked once, then never again.

    In the end I tried what was suggested above: remove the tag pages…and so far it’s magically working again.

    Not sure why the problem is related to tags, but if you’re stuck like I was, try unticking the include tag option.

    Problem is in global translator, uncheck Enable sitemap integration, and xml sitemap generator will work.

    macke92@gmail.com

    Hi,

    the plugin itself doesn’t use so much memory if the MySQL Standard mode is NOT checked. Enabling the standard mode uses more memory and should be only activated if you get MySQL errors from other plugins during the build process.

    The main cause of high memory usage are often plugins which hook in the functions for generating the permalinks and performing additional mysql queries there.

    Omega407

    @omega407

    Had the same problem, try to untick ask.com in the plugin settings, and the rebuild the sitemap. It worked for me.

    I SOLVEd THE PROBLEM AFTER 2 DAYS SEARCHING! My problem was a wrong sitemap integration from Global Translater Plugin and XML-Sitemap Plugin:

    If this aint your problem try increasing your memory or learn .htacces
    If it is look, down here now.

    GO TO YOURSITE.COM/wp-admin/options-general.php?page=global-translator/options-translator.php

    Now scroll a bit down and uncheck this: Enable sitemap integration

    Also some1 at my school found this sql injection attack wich is availbe when both plugins are activated. here it is

    /wp/index.php?cat=%2527+UNION+SELECT+CONCAT(666,CHAR(58),user_pass,CHAR(58),
    666,CHAR(58))+FROM+wp_users+where+id=1/*
Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • The topic ‘[Plugin: Google XML Sitemaps] The last run didn’t finish! Maybe you can raise the memory or time lim’ is closed to new replies.
Skip to toolbar