WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » [Resolved] Plugin does not work with WordPress v3.5

[Resolved] Plugin does not work with WordPress v3.5

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 16 total)
  • learncomputer
    Member

    @learncomputer

    I second that. The shortcodes on the login/register pages no longer render. They just show up as [theme-my-login-page].

    AITpro
    Participant

    @aitpro

    Since this is a visual rendering of the code that is not happening for whatever reason. ie the editor has now changed in WP 3.5 then you can modify the TML Template file to display the code. Everything appears to be functioning normally and do not see any reason why it would not since this is just a simple matter for forcing code to render as code visually.

    /theme-my-login/templates/login-form.php

    Code line 12 and 21 you are just adding the “code” tag with no formatting.

    <code style="background:none; overflow:hidden; border:none;">
    		<p>
    			<label for="user_login<?php $template->the_instance(); ?>"><?php _e( 'Username', 'theme-my-login' ) ?></label>
    			<input type="text" name="log" id="user_login<?php $template->the_instance(); ?>" class="input" value="<?php $template->the_posted_value( 'log' ); ?>" size="20" />
    		</p>
    		<p>
    			<label for="user_pass<?php $template->the_instance(); ?>"><?php _e( 'Password', 'theme-my-login' ) ?></label>
    			<input type="password" name="pwd" id="user_pass<?php $template->the_instance(); ?>" class="input" value="" size="20" />
    		</p>
    </code>

    AITpro
    Participant

    @aitpro

    @jeff – it may also be necessary to do something similar with this of course to handle all cases. Very, very dirty, but does work. 😉

    $insert = array(
    	'post_title' => 'Login',
    	'post_status' => 'publish',
    	'post_type' => 'page',
    	'post_content' => "<code>".'[theme-my-login]'."</code>",
    	'comment_status' => 'closed',
    	'ping_status' => 'closed'
    		);

    jkucera70
    Member

    @jkucera70

    Plugin does not work with WordPress v3.5 too

    Vakantie Ameland
    Member

    @christianebuddy

    Plugin indeed is not working with wordpress 3.5, even after changes suggested above. Strangely one of many wordpress 3.5 installs is working without problems?? The Constructor theme is installed

    @aitpro can you give more details on where tp put the code.
    Do we have to change is on line 12 and 21?

    And where to put the dirty lines 🙂

    Need a solution on my login page. Love the plugin

    Open Designs
    Member

    @opendesigns

    It is the shortcode that’s not working correctly. Template tags work fine. I’m sure Jeff will have an update out as soon as he can.

    If you want a workaround until then, just copy and rename whichever page template you’re using for the login page and add in the template tag.

    Then you can change the page template in the editor and you’ll have a working form until this issue gets resolved.

    AITpro
    Participant

    @aitpro

    If the workaround above does not work for you/your setup and you are looking for the dirty fix then that code is located here:

    /theme-my-login/admin/class-theme-my-login-admin.php code line 660.

    it would be better to do something like this.

    $tempFixUntilJeffCanFix = "<code>".'[theme-my-login]'."</code>";
    
    $insert = array(
    	'post_title' => 'Login',
    	'post_status' => 'publish',
    	'post_type' => 'page',
    	'post_content' => $tempFixUntilJeffCanFix,
    	'comment_status' => 'closed',
    	'ping_status' => 'closed'
    	);
    noisegate95
    Member

    @noisegate95

    Been following this thread all day since 3.5 seemed to have broken my plugin as well. I tried all the steps above to no avail. However, I noticed that my shortcode was changed to [theme-my-login-page] rather than [theme-my-login].

    Not sure how this happened, because I also checked old revisions from November 15th, and sure enough the code had “page” at the end. Yet it still worked the past month.

    Coincidence? Really not sure. Check your short code. Without the “page” at the end, mine is working.

    http://blog.noisegate95.com

    BandonRandon
    Member

    @bandonrandon

    actually for me it started working after using the shortcode [theme-my-login]

    Iyngvar
    Participant

    @iyngvar

    Bingo !
    It’s working with [theme-my-login] code instead of [theme-my-login-page]

    Without any changes in plugin code …

    Open Designs
    Member

    @opendesigns

    So weird that it’s changed the shortcode in a post without the post being edited.

    Changed it to [theme-my-login] and, as others have said, it’s working again.

    noisegate95
    Member

    @noisegate95

    Great to hear. Sometimes it is the “easist” fix that gets you going again.

    AITpro
    Participant

    @aitpro

    had to do both things for my particular TML setup. Change the shortcode and add the “code” tags. Guess i have a little different setup then everyone else. 😉

    Vakantie Ameland
    Member

    @christianebuddy

    For me using [theme-my-login] is the solution.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 16 total)
  • The topic ‘[Resolved] Plugin does not work with WordPress v3.5’ is closed to new replies.