WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Contact Form 7
Email format messed up(?) (6 posts)

  1. DantesGame
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hi,

    I noticed after this most recent update of Contact Form 7 that the plugin is parsing HTML tags in the emails that get sent out differently.

    Previously the resulting email from our form used to display like this:

    Registration from: John Doe

    Now it's displaying like this:

    Registration from:

    John Doe

    This is the code I use in the message body section of the plugin:

    Registration from: [your-name]

    Nothing I do when I move the tags around seems to eliminate the line break in the output. I don't want the line break in the output--I want the name next to the identifier as in the first example.

    What can I do to get this back to the way it used to parse?

    Thanks in advance for any tips.

    http://wordpress.org/extend/plugins/contact-form-7/

  2. newwws
    Member
    Posted 4 years ago #

    Same here. Contact Form 7 version 2.3 places every field in an email between p-tags.

    From the changelog: "When you insert multi-line text input into the message body of HTML-formatted mail, Contact Form 7 automatically applies an ‘autop’ (auto paragraph) filter to the text. This makes it so that the original user input styles remain — and does not break paragraph styles in the HTML view."

    Maybe this is ok with textarea fields, but I certainly don't want this for text fields.

  3. Takayuki Miyoshi
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 years ago #

    Oops. It was my mistake. I was intending to apply the filter only to multi-line text. It breaks the format when it is applied to single-line text. I'll fix it. Please wait.

  4. Takayuki Miyoshi
    Member
    Plugin Author

    Posted 4 years ago #

    I have fixed the issue in the development version. Try this for a while until the next version will be released.

    http://downloads.wordpress.org/plugin/contact-form-7.zip

  5. Andrew Norcross
    Member
    Posted 4 years ago #

    I've installed the development version and I'm still getting the broken lines.

  6. fcartlidge
    Member
    Posted 4 years ago #

    Hi, I am having the same problem. Any update to this thread?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic