Support » Plugin: BuddyPress Docs » [Plugin: BuddyPress Docs] Front End Visual Editor not working

  • Paul Barthmaier

    (@pbarthmaier)


    Contributor Day Volunteer

    First let me say that I love this plugin and I’m sure I messed something up, but I’m not sure what or what to do about it. I’ve uninstalled and reinstalled the plugin and come up with the same issue.

    I love that BP-docs has both a front-end and dashboard editor. Most, if not all of my users prefer the front-end editor. However, when they click on the Edit button, they see the Visual editor, but it has code in there. If they click on HTML, pretty much same thing, and then click back on Visual and the body is gone. Switching back to html, it’s still gone. But, things in the backend seem fine. By going to the dashboard and editing from there, it works either with Visual or HTML.

    Any thoughts of what is going wrong and what I might be able to do about this?

    http://wordpress.org/extend/plugins/buddypress-docs/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • I’ve had the same issue but it only came about when I discovered the WordPress Dashboard editor for Docs.

    All had been working find from within BuddyPress but I changed some titles in associate items in the Dashboard and things started to break.
    Documents didn’t show up in the Doc tab in BP yet the number above docs remained correct.
    Changing the Associate Items back to the default value fixed the issue but the Visual editor issues that you decribed have remained.
    I tried fully uninstalling the plug in and reinstalling, even reinstalling an updated version last night but the issue remains.

    I’m sure there are some tables I could remove or edit in my database but I don’t want to have to mess around with that sort of thing.

    I’ve tweeted the plug in developer @boone with the issue last night but as of writing I haven’t heard anything.

    I hope this can get sorted as I think this could be a really valuble plug in to my site.

    Plugin Author Boone Gorges

    (@boonebgorges)

    What theme are you using?

    What version of WordPress? What version of BuddyPress?

    Are you running any plugins that might affect the way that JavaScript runs on the front-end of your site?

    Using the default BuddyPress theme with the latest BP and WP install. Not the betas.
    Not running any plugins that would cause problems, no different plugins before or after problems started.
    I’m sure it has something to do with changing the associated items in the dashboard.

    Plugin Author Boone Gorges

    (@boonebgorges)

    I just did some messing around with changing the associated item, but I can’t reproduce the issue. Visual editor still working fine. I’d be very surprised if the associated item had anything to do with it. What version of WP and BP are you using? (Can you give numbers?)

    I have BP 1.5.1 and WordPress 3.2.1.

    Paul Barthmaier

    (@pbarthmaier)

    Contributor Day Volunteer

    I think I was able to isolate the Jetpack plugin as the culprit that caused the issue.

    Excellent work. I had missed this as I had Jetpack installed and activated but not registered to WordPress.com. Looks like when it becomes registered issues arise.

    Thank you both for helping work around this issue.
    I’ve deactivated JetPack as BP Doc is of greater value to our install.

    Plugin Author Boone Gorges

    (@boonebgorges)

    Thanks for hunting down the Jetpack connection.

    I can’t reproduce the error, though. Can you give more details about your Jetpack setup? Which version of Jetpack causes the problem? Which features are you using? How do you have them configured?

    I have this problem very similar too the one Magichew mentioned but no issue with the visual editor. “All had been working find from within BuddyPress but I changed some titles in associate items in the Dashboard and things started to break.
    Documents didn’t show up in the Doc tab in BP yet the number above docs remained correct”

    I had the similar problem
    Showing the #4 in the Docs tab but, No docs listed to edit or in the summery with their excerpts.

    i used the quick edit to change the title of the associated item from 1, 2,3 to newtitle1,descriptive2,anothertitle3 .. ect.. I also added an additional category to a couple and deleted a category that had no documents.

    I added a new doc inside the bp group with 4docs in the tab and the new doc saved and showed in the summary and the # doc tab changed to 1.

    I have js that would conflict that I know of, there were no JS changes other then the series of changes in associated items in the dashboard collaborative documents.

    I’ve also had a similar problem – no visual editor appearing… my workaround has been to upload the FolioPress WYSIWYG plugin which the renders the visual feature redundant (the visual editor no longer loads) and people can add docs via plain text…

    Hi,
    I’m using WP 3.2.1 and BP 1.5.1 BuddyPress Docs 1.1.22 too but don’t have Jetpack installed. I had noticed that the Visual Editor was no longer available but not associated it with BuddyPress Docs as I first noticed it when manually editing some pages.
    I deactivated BuddyPress Docs but the fault is still there
    I am using a BP modified Twenty-Eleven theme.
    It is now impossible to isolate the last plugin action I did prior to the fault appearing, however on my localhost site the visual editor is still working in the back end.
    On both sites the front end displays 2 title fields and 2 content fields:
    – the first pair has an update button above it (and on the locally hosted site the visual editor buttons are verticle above that) – although text can be included in both the first title and first content it cannot have any attributes applied to it nor does it update or affect the actual document in any way;
    – there is a normal visual editor on the locally hosted site associted with the second pair which contains the actual document;
    – on the live site the document is contained in the second pair and appears to be in plain editable text but there is no visual editor associated with either pair of fields on the live site.

    I have posted some screenshots of the issues on a wordpress.com blog page at

    Apart from this issue the plugin is great – at the moment I dont depend on it as the site is a prototype with few regular users (other than spam).

    I have just noticed that BuddyPress Docs now require WP 3.3 with compatibility up to 3.3.1 – I’m sure when I downloaded it the requirements were not so high.
    I guess this may explain some of the issue but even when I disable BuddyPress Docs the Visual Editor is no longer available is not available on the live site.

    I can work with HTML editing for the time being as I cannot update WP because some crucial plugins are yet to be compatible beyond 3.2.1

    Plugin Author Boone Gorges

    (@boonebgorges)

    It looks like something has happened that’s made the styles and scripts not load correctly. Most likely, the problem is indeed the WP version. For the moment, you might consider rolling back your version of BuddyPress Docs to a version that is marked compatible with WP 3.2.x – it looks like 1.1.19 might have been the last one. https://wordpress.org/extend/plugins/buddypress-docs/developers/

    Paul Barthmaier

    (@pbarthmaier)

    Contributor Day Volunteer

    Thanks, Boone, for the update. Any idea on how long we might expect to be in the moment? That is, I’m comfortable staying with the text editor for now, and apparently living in the now is a powerful thing to do. Maybe in a few weeks, or a few months, things will be different, but I ain’t complaining with what I’ve already got!

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 18 total)
  • The topic ‘[Plugin: BuddyPress Docs] Front End Visual Editor not working’ is closed to new replies.