WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[Plugin: Audio Player] Version 2.0 beta released (531 posts)

  1. nepz
    Member
    Posted 6 years ago #

    hi there,
    i'm trying to use the audioplug from 3 weeks now :( i'm going creazy with it... everythink is working fine exept with Internet explorer,

    IE dont display the player, i read 100 forum pages and 1000 times the 1pixelout infos ... but no way ...

    is there somebody who can help me please ;)

    here is my page http://www.audiographics.be/TS/news.html
    here is my email gerome(at)audiographics.be

    thanx

  2. Chadi
    Member
    Posted 6 years ago #

    I have a problem here. I'm using your plugin (downloaded/installed today) with WP 2.7 and for purpose of using with Sermon Browser (Version: 0.40.2). For some reason, where the audio player should show up - it shows blank and if you right click it shows "movie not loaded".

    The path for audio folder is correct and verified. I'm using Flash 10 plugin, Firefox 3.

    Example: http://pointwestbury.com/?page_id=11

    Right below sermon title there is a Scripture verse to. Below the Scripture verse, there is blank space where you can right click to see the movie not loaded error message.

    Then, if you click a specific sermon (example: http://pointwestbury.com/?page_id=11&sermon_id=25) it shows a download link still, instead of player. Right click, same error.

    Screenshots:
    http://img228.imageshack.us/img228/3688/17111652xu0.png
    http://img89.imageshack.us/img89/8110/18263299ws8.png

  3. sjjb
    Member
    Posted 6 years ago #

    Is there any way to get the audio player to play files with commas in the file name without thinking it's a separate file?

    I've tried replacing instance of commas with it's encoded version, but this still causes endless buffering.

  4. candrews9
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi Martin,

    We have a sophisticated use of your player at notalone.com, where the stories page pulls data from custom fields to play various chapters of podcasts. See, for example this page. The backend is WordPress.

    To make the player stand out more, we'd love to put a 3 pixel white border around the player. Is this something we could engage you to do?

    Another big issue for us is to count the number of plays for each mp3. Would it be a big project to engage you to create a counter that allows us to put the aggregate number of clicks on the play button for each mp3 into our database table of mp3's?

    I looked for the *.fla file on the source code to see if I could do it myself, but I didn't see it.

    Thanks for your help!

    Carter Andrews carter at notalone.com

  5. Chadi
    Member
    Posted 6 years ago #

    Would appreciate help on my problem, last few posts.

  6. 14milesmusic
    Member
    Posted 6 years ago #

    hello!
    i'm new here, please don't shoot as I haven't been reading the 14-something pages. Simple question:

    How can I align the audio player? To make it sit on the center of the page, rather than just left-bound.

    <p style="text-align: center;">[audio:test.mp3]</p>
    isn't gonna do it!

    any ideas how I could center it?!

    many thanks in advance!

  7. abird
    Member
    Posted 6 years ago #

    I wrote a little fix to get the media library button to work with WP 2.7. I'm new to WP so the code is probably not very good, but works for me. Here is a diff of the audio-player.php (applies to version 2.0b6 of audio player)

    149a150
    >       add_filter("media_send_to_editor", array(&$this, "stripLinkTagAtEditorInsert"));
    326a328,339
    >     /**
    >      * Strips the link tag wrapped around the audio insert statement
    >      * @return the filtered html
    >      * @param $html String
    >      */
    >     function stripLinkTagAtEditorInsert($html) {
    >       if (preg_match("/href='(\[audio:.*\])'/", $html, $matches)) {
    >         return $matches[1];
    >       }
    >       return $html;
    >     }
    >
    647,650c660
    <                               $form_fields["url"]["html"] .= "<button type='button' class='button audio-player-" . $post->ID . "' value='[audio:" . attribute_escape($file) . "]'>Audio Player</button>";
    <                               $form_fields["url"]["html"] .= "<script type='text/javascript'>
    <                               jQuery('button.audio-player-" . $post->ID . "').bind('click', function(){jQuery(this).siblings('input').val(this.value);});
    <                               </script>\n";
    ---
    >                               $form_fields["url"]["html"] .= "<button type='button' class='button' title='[audio:" . attribute_escape($file) . "]'>Audio Player</button>";
    817c827
    < ?>
    \ No newline at end of file
    ---
    > ?>

    Hope it's usefull for anyone.
    Great plugin btw.

  8. Covi
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi again.
    Alexleonard, the point is make the developer to able to deactivate or not some script.

    For example: If you have a compressor for your JS files, maybe you want, or already have, all this files in only one. So, you have one single JS file compressed - that's it good ;) - Now, assume I have, f.e, swfobject in my collection of compressed scripts and I don't need another and single petition of swfobject, obviously we have a conflict:

    <script src="theme/mycompress.js" /> (already include swfobject.js)
    <script src="plugin/swfobject.js" /> (via inject pure code)

    WordPress can't resolve this.

    Solution:
    Using the WP Scripts object in ours plugins, we left the option to the developer for deactivate the scripts through a so simple way as: wp_deregister_script() or enqueue a false script. He can calling these functions from anywhere of his code.

    <script src="theme/mycompress.js" /> (already include swfobject.js)
    <script src="plugin/swfobject.js" /> (via wp_enqueue_script)

    Now, I can delete the double swfobject script with:
    wp_deregister_script('swfobjetc'); and
    wp_enqueue_script('swfobjetc', '');

    Cheers ;)

  9. obrien
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm using Audio player plugin for WordPress. And I have an error in Internet Explorer. When I switch off Audio player plugin this error dissapeare. Screenshot: http://savepic.ru/447268.jpg
    URL of my blog (sorry, but it contains Russian content): http://ghostbear.ru/obrien/

  10. ingejanse
    Member
    Posted 6 years ago #

    @ Covi: what you explain, is that a solution for http://wordpress.org/support/topic/179225/page/13?replies=397#post-954680 ? My knowledge of this is close to zero, so some context for your post would be very much appreciated!

  11. koads
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi, does anyone know a fix for my problem: Whenever I upload a mediafile, in WP2.7 and press the audioplayer-button, It empties my fileurladress-box. Highly annoying...

    Thx in advance, Koads...

  12. abird
    Member
    Posted 6 years ago #

    @koads
    as I posted before I wrote a fix for that problem. I think the diff I posted is not working. Try to patch the audio-player.php in the plugin root with the following diff

    --- audio-player/audio-player.php       2008-08-25 16:06:18.000000000 +0200
    +++ audio-player.php    2009-02-01 22:28:05.000000000 +0100
    @@ -147,6 +147,7 @@
                            add_filter("the_excerpt_rss", array(&$this, "processContent"));
    
                            add_filter("attachment_fields_to_edit", array(&$this, "insertAudioPlayerButton"), 10, 2);
    +      add_filter("media_send_to_editor", array(&$this, "stripLinkTagAtEditorInsert"));
                    }
    
                    /**
    @@ -324,6 +325,18 @@
                    // Sets a flag so we know we are in an automatically created excerpt
                    // ------------------------------------------------------------------------------
    
    +    /**
    +     * Strips the link tag wrapped around the audio insert statement
    +     * @return the filtered html
    +     * @param $html String
    +     */
    +    function stripLinkTagAtEditorInsert($html) {
    +      if (preg_match("/href='(\[audio:.*\])'/", $html, $matches)) {
    +        return $matches[1];
    +      }
    +      return $html;
    +    }
    +
                    /**
                     * Sets a flag when getting an excerpt
                     * @return excerpt text
    @@ -644,10 +657,7 @@
    
                            // Only add the extra button if the attachment is an mp3 file
                            if ($post->post_mime_type == 'audio/mpeg') {
    -                               $form_fields["url"]["html"] .= "<button type='button' class='button audio-player-" . $post->ID . "' value='[audio:" . attribute_escape($file) . "]'>Audio Player</button>";
    -                               $form_fields["url"]["html"] .= "<script type='text/javascript'>
    -                               jQuery('button.audio-player-" . $post->ID . "').bind('click', function(){jQuery(this).siblings('input').val(this.value);});
    -                               </script>\n";
    +                               $form_fields["url"]["html"] .= "<button type='button' class='button' title='[audio:" . attribute_escape($file) . "]'>Audio Player</button>";
                            }
    
                            return $form_fields;
    @@ -814,4 +824,4 @@
            echo $AudioPlayer->processContent($source);
     }
    
    -?>
    \ No newline at end of file
    +?>

    If that doesn't work I can upload or email you the patched file.

  13. darksist
    Member
    Posted 6 years ago #

    This script not compatible with 2.7 and every time not work properly. Sounds like scratched music disks. You are developed good script but not follow it!

  14. koads
    Member
    Posted 6 years ago #

    @abird, how do i patch it ? Is there a software or should i paste it into the code ? And if the latter, how do i do it ? Cheers, Koads...

  15. abird
    Member
    Posted 6 years ago #

    @koads
    Hi, you can patch the file by pasting the code in an empty textfile and then run
    patch audio-player.php < textfile
    on a *nix system in the terminal. I don't know how to do this on a windows machine, but there's probably a tool for that too.
    I just uploaded the patched file at http://claas.cabird.de/files/audio-player.php.txt
    You just have to rename it to audio-player.php and replace the old file in the root directory of the audio-player plugin. Please let me know if that works for you. Greetings, abird

  16. koads
    Member
    Posted 6 years ago #

    @abird, sorry 'bout the language but it works like a fuckin' charm. You are truly a good man ! Thank you so much...

    Cheers, Koads

  17. wolfdogg
    Member
    Posted 6 years ago #

    I just dl'd and installed the latest version. Works like a charm!

    Only hurdle.. I've searched through the posts here and see mention of an "autoplay" feature, but I don't see a setting anywhere. Can someone instruct me on getting the player to autoplay? Thx!

  18. abird
    Member
    Posted 6 years ago #

    @koads Cool, I'm glad I could help

  19. wolfdogg
    Member
    Posted 6 years ago #

    I guess the answer is that this mp3 player cannot autoplay in WordPress, but alas.. I have found the answer. Using Google's mp3 player, you need not upload any plugins or anything. Just simply insert the following in a post (or your index.php) page:
    <embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.google.com/reader/ui/3247397568-audio-player.swf?audioUrl=MP3_FILE_URL" width="400" height="27" allowscriptaccess="never" quality="best" bgcolor="#ffffff" wmode="window" flashvars="playerMode=embedded" />
    Works well in Firefox and IE.. Google Chrome didn't work, but no biggie.

    It doesn't give the standard Google mp3 player look, but you can autostart, stop it and control volume.. so there ya' go...

  20. tylerhauser
    Member
    Posted 6 years ago #

    Thanks abird! Your fix works perfectly! This problem with the Media Library not working properly was simply the bane of my existence. But now, YAY! Thank you very much.

  21. tylerhauser
    Member
    Posted 6 years ago #

    OK, so I've found a problem that may or may not be do to your patch, abird. I am unable to change the colour of my player. The colour picker doesn't open when you click on it and the fields for each part of the player (ie. Left Background, Left Icon, etc) aren't keeping any values. I've tried deactivating all of my plugins to see if there was some interference from another one, perhaps, but the problem persists. Anyone able to help?

    Thanks!

  22. NI-Limits
    Member
    Posted 6 years ago #

    We have had the same experience as nepz...

    We've read every single post in this forum thread and tried everything suggested, but no matter what we do, we simply cannot get the player to work in IE, but it works just fine in all other browsers...

    http://klews.net (top left panel - displays player in everything but IE)

    We're using the most up-to-date Stand Alone version of the Audio Player within a WordPress 2.7 environment, and have even tried removing EVERYTHING accept the player to ensure it was not a conflict in scripts, and still nothing...

    It seems there have been MANY people experiencing something similar but not one of them seems to have found a solution...

    Is there anyone out there who has gone through this experience but forgotten to post back and let us know what went wrong or how we can fix the problem...?

  23. NI-Limits
    Member
    Posted 6 years ago #

    OK, thought I would post back to let people know that we at least figured out why it would not work in IE, and hope this may help others...

    It's all about the commas, and not having one on the list line of declaring statements, for example, we originally had this code:

    <script type="text/javascript">
    AudioPlayer.setup(Wp.bloginfo.template_url + "/audio-player/player.swf", {
    width: 280,
    bg: 'ECE9D8',
    });
    </script>

    This worked on FF and Safari, but not on IE...

    After changing the above code to the following:

    <script type="text/javascript">
    AudioPlayer.setup(Wp.bloginfo.template_url + "/audio-player/player.swf", {
    width: 280,
    bg: 'ECE9D8'
    });
    </script>

    ...it all worked.

  24. chiconerd
    Member
    Posted 6 years ago #

    is there a way to have the player play all the audio in a directory?
    like i already using a download manager to upload all my mp3, so i can to include the directory and play all the audio in that directory not a single file or specific ones becuase i have a lot of files.

  25. obrien
    Member
    Posted 6 years ago #

    NO-LIMITS,
    what is the name of the file you have fixed by
    <script type="text/javascript">
    AudioPlayer.setup(Wp.bloginfo.template_url + "/audio-player/player.swf", {
    width: 280,
    bg: 'ECE9D8'
    });
    </script>
    ?

    Look at my previous post on this page please. May be you know how to help me.

  26. teflon
    Member
    Posted 6 years ago #

    encode MP3 URLs for standalone version

    Is this possible?

    J

  27. alanft
    Member
    Posted 6 years ago #

    thanks to abird :-D

  28. snowcrash
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm wondering if anyone can help.

    On WP2.7, I'm get an odd problem in IE7 - the player works fine, but it's display just shows 'Connecting...' and counter stays at 0.00. There's no change while the file plays (e.g. doesn't display any titles etc). But it works fine in FF3

    thanks

  29. wohali
    Member
    Posted 6 years ago #

    For those running into problems with mp3 playback, it seems the issue is 48kHz sample rates and a change in Flash. For details see http://www.blackcj.com/blog/2009/01/30/flash-player-10-48khz-sound-playback-bug/

    I don't immediately see how to patch the source code with this fix, but it's 3AM and I need some sleep. For now I'm having to not use the plugin rather than re-encode all my mp3s I want to embed.

    Here's hoping the original author will patch his code someday.

  30. djvibe
    Member
    Posted 6 years ago #

    having trouble using the "Pre-appended audio clip URL" when I click save the link will dissapear. Anyone else having this problem?

    PS great plugin!

    Cheers,

    djvibe

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic