Support » How-To and Troubleshooting » please help! category doesn’t work

please help! category doesn’t work

  • Whenever I click on the categories they go to index.php, not archive.php or category.php. I basically can’t see my category archives.

    I tried to force the main page to refer to archive.php as a template when it went to the category archive, by putting this code in functions.php:

    <?php if ( is_category(‘8’) ) {

    include(TEMPLATEPATH . ‘/archive.php’);



    But instead of recognizing is_category(‘8’) as the category archive, the blog thinks I want all posts under category 8 to have archive.php as a template. Was functions.php the right place to put it? Is this even the right code to use?

    I would appreciate ANY help. This problem has consumed way too many hours of my life to admit…

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Remove this code from your functions.php and then check if you are having permalinks problems (click on a link to a page or a single post and see if it also loads the index.php). Themes without a 404.php file will load the index.php if a page is not found (a 404 error).

    Hmm, it seems like that is and isn’t the case. With some parts like individual posts and the monthly archive, page.php and archive.php load perfectly fine and I can customize them. But with categories and also my “older posts” button, the index just loads. The theme that I have also came with a 404.php file, so I am also wondering why the error page did not just appear.

    What should I do so that those pages are “found”? You can click around at katieharrison.net84.net to see what I mean, if that helps…

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘please help! category doesn’t work’ is closed to new replies.