Support » Plugin: Simple Staff List » Photos No Show

  • Resolved kencooperjr

    (@kencooperjr)


    Redid the staff page today and as a result, no photos are showing. I use an avatar for people with no photo and the avatar shows. Earlier this morning, BEFORE, I started making changes, all photos showed as expected. Once I made the changes, again, no photos just avatars.
    All photos and avatar are 125×125.

    Using Version: 2.0.3 of Simple Staff List with WordPress 4.9.6.

    Please – help needed – Ken

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Author Brett Shumaker

    (@brettshumaker)

    Hi @kencooperjr

    It looks like the markup you’re using to style your staff members is the issue. You have them in a table, which is fine, but your <td> elements don’t have a width applied so it’s just going to fill the space it needs to display your content.

    The fix is to give the <td> a width with:
    `.staff-member tr td:first-child {
    width: 25%; /** Use whatever value you’d like here **/
    }`

    Hope that helps!

    Brett – Am not at all sure what you are referring to. With the Simple Staff List plugin I add NO markup to anything. Just type in the Name, Staff Member Bio info, Add a Staff Photo, enter Position, enter Email address and that is it. I put nothing in a table – the plugin adds one staff member at a time – it may use a table format but certainly not my doing.

    Why would an avatar work but not a photo – both are images?

    Thanks – Ken

    Plugin Author Brett Shumaker

    (@brettshumaker)

    @kencooperjr

    It would be on the “Templates” page in the WordPress admin – on your site it would likely be: http://bcmoaa.org/wp-admin/edit.php?post_type=staff-member&page=staff-member-template. But the default template that comes with Simple Staff List does not include tables in the shortcode output.

    If someone built your website for you, they may have set this up for you.

    Below is the default template:

    [staff_loop]
    	<img class="staff-member-photo" src="[staff-photo-url]" alt="[staff-name] : [staff-position]">
    	<div class="staff-member-info-wrap">
    		[staff-name-formatted]
    		[staff-position-formatted]
    		[staff-bio-formatted]
    		[staff-email-link]
    	</div>
    [/staff_loop]

    Okay – finally. Used the Default template and added appropriate HTML to get the look/feel that works. Will probably go back and add CSS to do it properly.

    Thanks for the help – Ken

    Plugin Author Brett Shumaker

    (@brettshumaker)

    No problem – happy you were able to get it working!

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Photos No Show’ is closed to new replies.