Support » Plugin: Matomo Analytics - Ethical Stats. Powerful Insights. » Personal Email Reports Not Being Sent Out

  • Resolved meir321

    (@meir321)


    Hi, personal email reports are not being sent out from the plugin even when I click send now. Email works everywhere else on the site.

    Please advise, thank you.

Viewing 13 replies - 16 through 28 (of 28 total)
  • Thread Starter meir321

    (@meir321)

    Hi, thanks for following up. They are unfortunately still looking into it. They said it seems like some sort of conflict. I will let you know if I have an update.

    Thread Starter meir321

    (@meir321)

    Hi, this is the response I received from smtp2go:

    We looked into the plugin behaviour and found that Matamo does have its own email code that it appears to be using.

    You will need to ask them about that email delivery, or ask them to give you the option to override it so the SMTP2GO plug in takes over email sending.

    Please advise, thank you

    Plugin Support mattmary

    (@mattmary)

    hi @meir321

    I don’t understand why they tell we overwrite something. We use the native email logic, not our own logic. We are not overwriting anything.
    Can you get some details why they say we overwrite something?
    Kind regards

    Mat

    Thread Starter meir321

    (@meir321)

    Hi, I’m not sure I will send them this and let you know what they say.

    Thank you

    Thread Starter meir321

    (@meir321)

    Hi, I’ve received a new response from SMTP2Go:

    We have been doing a lot of research and found a small bug that might actually solve the problem. We’ll be releasing a plug in update next week.
    Kind regards,
    SMTP2GO

    I guess it is their issue and they will be releasing an update next week. I’ll check it out after the update.

    Thanks for your input and time!

    Thread Starter meir321

    (@meir321)

    Hi, looks like the issue is solved now. I’m getting the email but for some reason the attached file is instead of a PDF, called noname.

    When I click download in the dashboard it downloads as a PDF but in the email it’s just a file called noname which contains nothing.

    When I try sending HTML version, I get as reported: An error occurred while sending 'HTML Email Report - 1.2022-03-08,2022-03-14.1.en - l9FLZx3XIwXCnMXVX2SAUuZXJKU5aFaZ_uh9LQz6.html' to . Error was 'json_encode error: Malformed UTF-8 characters, possibly incorrectly encoded'

    Plugin Support mattmary

    (@mattmary)

    hi @meir321

    can you copy paste your system report?

    Kind regards

    Mat

    Thread Starter meir321

    (@meir321)

    Hi, is there somewhere I can send it privately?

    Plugin Support mattmary

    (@mattmary)

    Hi @meir321

    You can email it at wordpress@matomo.org

    Thread Starter meir321

    (@meir321)

    Sent, thank you

    Thread Starter meir321

    (@meir321)

    Hi, the HTML issue is solved now and not getting the error, possibly because SMTP2go updated their plugin. (though the PDF version sends without the PDF)

    Plugin Support mattmary

    (@mattmary)

    Hi @meir321

    I answered you by email.

    Kind regards

    Mat

    Thread Starter meir321

    (@meir321)

    Hi, since the HTML issue is solved now as noted above, I will close this thread, thank you for your assistance.

Viewing 13 replies - 16 through 28 (of 28 total)
  • The topic ‘Personal Email Reports Not Being Sent Out’ is closed to new replies.