WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Edge Suite
Permission set to 777 but Extraction of.... failed! :-( (17 posts)

  1. Aminta
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi!

    First of all, THANKS to the author to have written this plugin that - for web developers that use Edge Animate to add interactivity to web sites - is crucial!

    I recently succesfully used the plugin to insert an animation of mine in a website for a client. Now, the plugin worked perfectly in my under-way-self-hosted website.

    Now I moved all to the host server and to the official domain chosen by m client ---> http://www.prolocoregionefvg.it but - when I try to upload an .OAM file - I get:

    Extraction of /data/www/proloco.qnet.it/html/wp-content/uploads/edge_suite/tmp/Consorzio700RT.oam failed.

    I set the permission of upload directory and of all three plugin's directories to "777" but still I got this message.

    What can I do? It's very important for me to get work again the plugin to insert the finale version of the animation in the website!

    Many thanks in advance!

    Davide

    http://wordpress.org/extend/plugins/edge-suite/

  2. ti2m
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,
    can you sent me a screenshot of your Edge Suite managed page? Does it state anything about ZIP library missing? Would be my first guess that ZIP is not enabled on the server.

  3. Aminta
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi!

    Here it is!

    http://www.prolocoregionefvg.it/debug/EdgeSuiteError.jpg

    About the Zip library, I can ask to the Host of my client. But if it would miss, why I can install the plugins, that are zipped?

    Many thanks!

    Davide

  4. ti2m
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,
    can you check if you got a fourth directory 'tmp' in the main edge suite file folder, and if not create it and set it to 777?

    If that doesn't help, you can try the dev version of the plugin, I just added some more detailed error logging for the ZIP extraction, that might give a better idea of what's going wrong. http://downloads.wordpress.org/plugin/edge-suite.zip

  5. Aminta
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi!

    In "Uploads --> Edge_Suite" I have 3 directories:

    - edge_tmp
    - project
    - tmp

    All directories are 777.

    I've also installed the dev version, I've still got same error: where can I find the detailed error logging data?

    Many thanks for your prompt support!

    Davide

  6. ti2m
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    When getting the error it should actually state what kind of error occured, at least the error message should have a fullstop at the end.

    Did you create the directories manually? The fourth edge_includes is missing, but I doubt that causes the problem. My best guess right now would be that the zip class can't write to the directories at all, but I have no clue how to reproduce this error on my machine to fix this. Please let me know if more error details are printed.

  7. Aminta
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ah ok, I've got this "new" error message:

    Extraction of /data/www/proloco.qnet.it/html/wp-content/uploads/edge_suite/tmp/Consorzio700RT.oam failed: Impossibile copiare il file. (aka: "impossible to copy the file").

    I've created manually only "edge_includes", the other three directories were created when I tried to upload an .OAM file for the first time.

    I can see however via FTP that the .OAM file is copied in "tmp" directory.

    If you want, I can give you WP/FTP access, let me know!

    Thanks!

    Davide

  8. ti2m
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    What? The three dirs were created by the plugin? That is starting to make less sense then before ;-)

    The plugin is able to create directories and was even able to copy the OAM into the tmp folder. It looks like the files can't either be read from within the OAM or can't be written to the folder. Can you install plugins directly through the plugin search box, means search and then install them by clicking? Or do you have to upload them via FTP?

  9. Aminta
    Member
    Posted 1 year ago #

    Oh sorry, maybe I've refreshed the FTP after the directories were created with the installation ;-)

    Yes, I can install plugin through the plugin search box or upload them directly!

  10. ti2m
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Ok, my next best guess would be, that the files actually can't be read from the OAM. I've committed a new dev version which tries to change the permissions on the OAM before extraction, give that a try and see what happens.

  11. Aminta
    Member
    Posted 1 year ago #

    HI!

    I've deleted the previous version of your plugin and installed through the plugin search box, is it correct?

    Now I get the simple message:
    Extraction of /data/www/proloco.qnet.it/html/wp-content/uploads/edge_suite/tmp/Consorzio700RT.oam failed.

    Meanwhile, I wrote to my hosting to check is Zip library is activated.... In my previous host (Godaddy) I didn't have this problem...

    Remember if you want I can give you WP or FTP access to try!

    Thanks!

    Davide

  12. ti2m
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    No sorry, I meant install the dev version of the plugin from the link above, like you did before. The searchbox will give you the official version which doesn't contain any fixes.

  13. Aminta
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok, sorry I've misunderstood!

    I've installed the version from the link, I've also tried with other .OAM but still:

    Extraction of /data/www/proloco.qnet.it/html/wp-content/uploads/edge_suite/tmp/Consorzio700F.oam failed: Impossibile copiare il file.

    :-(

  14. Aminta
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi!

    My host has verified that ZIP is enabled on server!

    Here you can read the Php.ini:

    http://www.prolocoregionefvg.it/info.html

    What can we do?

    Many thanks for you support!

    Davide

  15. ti2m
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,
    I wouldn't expose my php.ini to the public ;-) I took a closer look at the code again. The problem lies within fopen($file, 'w') as this should open and create a new file, but it seems to fail. Question is why. It probably has to do with the www-data user and the script owner or something (annoys the hell out of me in wp).

    Anyhow, drop me a quick mail to edge@timm-jansen.de, I'll sent you one of the plugin files with a modification that should let us know why the file can't be created.

  16. ti2m
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    For everyone to know, Davide and me went forth and back and it seems the issue lies within the function http://de.wpseek.com/wp_mkdir_p/. It appears that the hoster has some kind of "strange" setup that doesn't allow the proper functioning of wp_mkdir_p.

    To make it work with the hoster I would have to rewrite parts of the plugin, I don't know when I would get to that, especially when I'm planning a complete rewrite of the whole plugin anyway as the whole unpacking process has been the source for so many support questions and it seems to be impossible to support all kind of hosters with the current strategy.

  17. ti2m
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Posted an issue about this in the general plugin forum

    http://wordpress.org/support/topic/wp_mkdir_p-not-working

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.