Support » Fixing WordPress » Permalinks, comments, all not working

  • Resolved tomwright

    (@tomwright)


    Hi all,
    Problem: permalinks link to invalid page resulting in 404 error
    Comments same problem/error

    This is a new install, all automated, no manual meddling.
    Host: Bluehost
    url: http://www.wrightwing.net

    Yes, Bluehost supports and enables mod_rewrite by default
    I am waiting on my question about AllowOverride in the Apache httpd.conf file.

    Install was done to http://www.wrightwing.net/htmdir/WP

    .htaccess is in http://www.wrightwing.net/htmdir, this is where WP is creating it.

    index.html contains:
    Redirect permanent /index.html http://www.wrightwing.net/WP/index.php
    (note, the htmdir is invisible, and causes error if included in the redirect statement)

    My .htaccess file has been delted and recreated numerous time. Currently it contains:
    start .htaccess excerpt

    Redirect permanent /index.html http://www.wrightwing.net/WP/index.php
    RewriteEngine on
    RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://wrightwing.net/.*$ [NC]
    RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://wrightwing.net$ [NC]
    RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://www.wrightwing.net/.*$ [NC]
    RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://www.wrightwing.net$ [NC]
    RewriteRule .*\.(jpg|jpeg|gif|png|bmp)$ – [F,NC]
    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    .
    .bunch of stuff generated by WP
    .
    .
    .RewriteRule ^archives/([0-9]{4})/?$ /index.php?year=$1 [QSA,L]
    </IfModule>

    # END WordPress

    end .htaccess excerpt

    I have tried the following permalink structures:
    /%year%/%monthnum%/%day%/%hour%/%minute%/%second%/%post_id%/
    /archives/%year%/%monthnum%/%day%/%hour%/%minute%/%second%/%post_id%/

    They generate urls such as http://www.wrightwing.net/archives/2005/09/17/08/51/11/6/

    Which get a 404

    When selecting coments, a 404 is also generated by a URL such as:
    http://www.wrightwing.net/archives/2005/09/17/08/46/21/5/#comments

    At this point I am at a complete loss. I have been through this support forum for days. I have tried many of the suggestions, none work.

    At this point, I am considering a complete reinstall, not using a separate directory fot WP, incase that is part of the problem.

    Oh, but press-it and post by email work, I tested but deleted the posts via the manage/posts page in the WP dashboard.

    Any clues?

    Thanks, Tom

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Since I had only 2 posts, I just deleted and re-installed. All works now.

    I think the problem was that the original install was done on the server BEFORE I was able to get my domain transferred to Bluehost. So I think some of the config files did not contain what they should have contained.
    So instead of slogging through all that php, I just reinstalled.

    HINT: Stay away from Earthlink and MelbourneIT. Slow, slow, slow response to requests. And Earthlink will not support the requirements of most blogging/CMS software.

    Tom

    so you deleted also the database and started a new one?
    I have a similar problem with the permalinks and get a 404 error

    in the main folder of my weblog (http://tincho.de) the permalinks and my google adsense dont work.

    when I copy the hole wordpress stuff and the database and run it under a seperate folder (http://tincho.de/test) all works fine…

    should I recreate the hole wp on the main folder??

    what do you think?

    I am new to this, so my opinion is worthless.

    Best to go through the other posts.

    My first install was done on the server using a numeric IP address and Unix paths to all the folders, but the URL is used in the new install, so something was just out of sync.

    Tom

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Permalinks, comments, all not working’ is closed to new replies.