WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » [Resolved] Password Protection Not Working

[Resolved] Password Protection Not Working

  • jillmerk
    Member

    @jillmerk

    I have set this page to be password protected with a password of ‘password’: http://clearpointdebtrelief.com/?page_id=49

    When you enter ‘password’, it just reloads the page and gives the same password screen. I have tried disabling all of my plugins and I still get the same problem.

    What can I do?

    Thanks!

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 23 total)
  • esmi
    Forum Moderator

    @esmi

    Have you tried switching to the TwentyTen theme to rule out any theme-specific problems?

    jillmerk
    Member

    @jillmerk

    I just tried that and the problem still occurs. I also had contact the person who created the theme and they verified that they could get password protection working on their blog with the same theme.

    I have used password protection on other blogs before with no problem.

    esmi
    Forum Moderator

    @esmi

    Try:

    – deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    resetting the plugins folder by FTP or phpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

    – re-uploading the wp-admin and wp-includes folders from a fresh download of WordPress.

    jillmerk
    Member

    @jillmerk

    I have tried:

    1. Deactivating all plugins. No luck.
    2. Deleting all plugins from the server. No luck.
    3. Re-uploading fresh wp-admin and wp-includes folders. No luck.

    What can I do?

    esmi
    Forum Moderator

    @esmi

    Not trying to state the obvious here but are you sure you’re using the right password?

    jillmerk
    Member

    @jillmerk

    Yes, I have triple checked it.

    password = password

    esmi
    Forum Moderator

    @esmi

    Can you switch to the TwentyTen theme and deactivate all plugins so I can re-check the page?

    jillmerk
    Member

    @jillmerk

    The site is live, so I can’t very well change the theme and disable the plugins for more than a few minutes. Would you be checking the code? Would you like me to change the theme and delete the plugins from the server and test it real quick and then put it back?

    esmi
    Forum Moderator

    @esmi

    Well, you need to be able to check it using a standard theme, so if that’s all you can do, go for it.

    jillmerk
    Member

    @jillmerk

    I just temporarily deleted all of the plugins off of the server and switched back to the Twenty Ten theme. I tried on firefox and chrome and did a shift refresh. It still has the same problem.

    I have reinstalled the plugins and switched back to my theme. Still same problem.

    esmi
    Forum Moderator

    @esmi

    Have you tried using another password?

    jillmerk
    Member

    @jillmerk

    Yes, I have tried that. I have also just done two tests:

    1. I created another blog on another server and installed the same theme and plugins. The password protection works.

    2. I created another blog on the same server on the same domain and installed the same theme and plugins. The password protection works.

    So, what does that lead us to conclude? The information in the database is causing the problem?

    Thanks for your help.

    jillmerk
    Member

    @jillmerk

    Are there permissions on any files that I should check?

    How could I easily move the database to a new blank database?

    jillmerk
    Member

    @jillmerk

    I just also did the test of moving the database to another server and it works just fine there:

    http://www.elevatewebdesigns.com/blog/?page_id=49

    Please advise what to do. Thanks!

    esmi
    Forum Moderator

    @esmi

    It does sound like there might be a problem with the database. Have you tried temporarily connecting that site to a fresh database?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 23 total)
  • The topic ‘[Resolved] Password Protection Not Working’ is closed to new replies.