• Resolved magicwand

    (@magicwand)


    I have set this User Profile Title setting: {display_name} | {site_name}

    However, it only shows that custom <title></title> on some member profiles. On random profiles, it reverts to <title>Member Profile Page – Site Name</title>.

    I have run a full plugin & theme conflict test. I have tested with Twenty Twenty-One theme. There is only 1 hosting mu-plugin present. I have refreshed the permalinks. I have also tried with UM “Disable cache user profile” enabled.

    It still occurs when only the UM plugin is enabled.

    I’m testing on my Staging platform. There is no server static cache, nor object cache present.

    It only happens for a few profiles, and I can find no pattern.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • Plugin Support andrewshu

    (@andrewshu)

    Thread Starter magicwand

    (@magicwand)

    It appears that you did not read my post because I clearly state that I performed this test already. I will re-iterate:

    I have run a full plugin & theme conflict test. I have tested with Twenty Twenty-One theme. There is only 1 hosting mu-plugin present. I have refreshed the permalinks. I have also tried with UM “Disable cache user profile” enabled.

    It still occurs when only the UM plugin is enabled.

    Plugin Support andrewshu

    (@andrewshu)

    Hi @magicwand

    These profiles from one user role? Or they have different roles?

    Thank you.

    Thread Starter magicwand

    (@magicwand)

    It occurs for random Users with different User Roles. There is no pattern.

    Plugin Support andrewshu

    (@andrewshu)

    Hi @magicwand

    It occurs for random users each time you visit the site or are these users always have this title?

    Thank you.

    Thread Starter magicwand

    (@magicwand)

    If the User’s name already appears in the Page Title, it always appears in the Page Title. However, for Users who are just showing “Member Profile” in the Page Title, they will always show that. In other words, some Users always show the (dynamic) Member Name, while others always show static “Member’s Profile” text in Page Title. I hope that’s clear?

    Plugin Support andrewshu

    (@andrewshu)

    Hi @magicwand

    This is very strange. I checked my local site and it works well.

    Does this happen to new users or only with olds users?

    Thank you.

    Thread Starter magicwand

    (@magicwand)

    It occurs randomly. Some new users display their name, some only ‘Member Profile’. Same for users older than 1 year.

    If I change the value of the “User Profile Title” in Settings > Misc, then profiles that are displaying the custom title will also update to the new values. However, the profiles that show “Member Profile” still do not change.

    Can you perhaps describe how the <title> is changed according to that field value?

    Thread Starter magicwand

    (@magicwand)

    if ( UM()->user()->is_profile_noindex( $user_id ) ) {
    			return $title;
    		}

    It might be this. How do I check if a member has chosen ‘noindex’?

    Thread Starter magicwand

    (@magicwand)

    Ah. Some users have multiple User Roles & some User Roles have “Avoid indexing profile by search engines” set to “Yes”.

    I think that’s where the issue is. In what priority of Roles is this setting applied?

    Thread Starter magicwand

    (@magicwand)

    Okay, I’m marking this as “Resolved”.

    The answer is that if “Avoid indexing profile by search engines” set to “Yes”, then the member’s name will not appear in the Page Title. It’s not obvious that these settings are related, but it does make sense.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • The topic ‘Page Title does not reflect “User Profile Title” setting on some profiles’ is closed to new replies.