WordPress.org

Forums

[resolved] Page Template Problems with 2.6 (20 posts)

  1. TheSooFoo
    Member
    Posted 7 years ago #

    When I had 2.5 I had several page templates I made by pasting a line of code into the top of a page:

    <?php
    /*
    Template Name: Map Page
    */
    ?>

    So when I went to write a page, I was able to choose the "Map Page" template from a drop down menu.

    After I upgraded to 2.6 I lost that drop box on the write page.

    Any Ideas?

  2. Do you still have the Page Templates there?

    WordPress only shows the drop down box when it finds actual Page Templates in your theme directory that you can use.

  3. TheSooFoo
    Member
    Posted 7 years ago #

    Yes, they are all still there. All previous pages made with custom page templates have been left intact.

  4. tsguitar
    Member
    Posted 7 years ago #

    Maybe try deleting (back it up, first) then re-uploading that file?

  5. TheSooFoo
    Member
    Posted 7 years ago #

    I just tried, that, thinking that had to be the fix. Nope. I think I am going to have to start disabling plugins and see what happens.

  6. tsguitar
    Member
    Posted 7 years ago #

    Trying giving it a different name, both the template and file name. Since your other templates are still there and working, maybe WO has a problem with Map Page and/or map.php. But yeah, post back with how disabling plugins goes. I'm curious.

  7. Anonymous
    Unregistered
    Posted 7 years ago #

    I have the same problem with a virgin install of 2.6, I'm trying to use a different page template for certain pages and am not getting the drop-down box for selection.
    The additional template (onecol.php) carries the following code:
    \
    <?php
    /*
    Template Name: onecol
    */
    ?>
    \
    I've done this a ton of times on 2.5.
    Have tried disabling all of the plug-ins and it's made no difference, I've also tried numerous different file and template page names, but to no avail.

    This is for a client so any assistance would be appreciated!

    Thanks guys

  8. TheSooFoo
    Member
    Posted 7 years ago #

    Sweet, issue resolved!

    I made a template under the Default theme, then switched to that theme, and there was a drop down for templates, which is what I was lacking before.

    So I switched back to my custom theme, and there it was, the drop down box for page templates.

    Thanks for your help!

  9. TheSooFoo
    Member
    Posted 7 years ago #

    So I bet that if you just switch to another theme, and then go back to your normal theme, the issue can be fixed that way.

  10. Anonymous
    Unregistered
    Posted 7 years ago #

    Bizarre but true - I've just changed to another theme then changed straight back and low-and-behold there it is.

    Nice work TheSooFoo!

  11. sayshea
    Member
    Posted 7 years ago #

    I was having this same problem, and TheSooFoo's suggestion worked!

  12. neilmac
    Member
    Posted 7 years ago #

    I got the template drop down back this way a few minutes ago - but it is not listing my templates. Just default, archives and links.

  13. Celso Bessa
    Member
    Posted 7 years ago #

    Totally Weiiiiiiiiiiiiiiiirdo. Got same problem into my company's intranet site.

  14. txblond
    Member
    Posted 7 years ago #

    Changed to default...had the drop down.
    Changed back to my theme...no drop down.
    Any other way to work around this? Cause it massively sucks!

  15. matthijs
    Member
    Posted 7 years ago #

    I have the same problem here. disappearing of the box with the template chooser. After switching to another theme and immediately switching back problem solved.

    This must be a bug and be set as a ticket.

  16. matthijs
    Member
    Posted 7 years ago #

    I haved submitted a ticket in Trac for this.

  17. rhys
    Member
    Posted 7 years ago #

    Looks like WPress only reads the theme directory once on install of theme, so changing themes triggers another read of the theme folder, and viola, the templates get found.

    Worked for me :-)

  18. ceslava
    Member
    Posted 7 years ago #

    Hi,

    Since this did not work for me I just changed wp-admin.css, because the templates are there but simply they are not displayed by CSS and the AJAX donĀ“t work.

    1169. #poststuff .closed .inside {
    display: none;}

    I posted here:

    http://ceslava.com/blog/solucin-al-bug-de-wp-26-para-las-plantillas-de-pginas/

  19. thinkdj
    Member
    Posted 6 years ago #

    rhys is right.. That explains why the page templates were not listed in the first place..
    And thanks to TheSooFoo :) .. Saved me a lot of trouble.

  20. saphod
    Member
    Posted 6 years ago #

    Thanks, TheSooFoo! That actually worked - now I have the dropdown box back. Sweet! (WP 2.6.5)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic