Support » Plugin: Duplicator - WordPress Migration Plugin » Package taking a really long time to build

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Author Cory Lamle

    (@corylamleorg)

    That is not normal… How big was your site estimated to be when you ran the scanner?

    Surfshak

    (@jamesshughes)

    Hi
    I have downloaded Duplicator and am also finding it is taking a really long time to build a package.
    After clicking on ‘build’ the progress meter processes for about 5 minutes as it should, following which the screen goes blank with the the browser tab indicating it is ‘connecting…’ This lasts for well over an hour on every occasion I have tried this, after which I have had to turn it off.
    The site is under 200mb with a relatively small database…not sure what I am doing wrong here, has anyone come across this issue before?

    Thanks

    Plugin Author Cory Lamle

    (@corylamleorg)

    Hi Surfshark,

    Are you running it on a localhost machine or a hosted site?

    Surfshak

    (@jamesshughes)

    This is running on hosted site.
    I am attempting to use this plugin to duplicate the site onto a localhost.

    Plugin Author Cory Lamle

    (@corylamleorg)

    Hey Surfshak,

    On some budget hosts, 200MB can consume a fair amount of processing power and if your host is really tight then you may run-into timeout or throttle issues… Checkout this question on the FAQs page I believe it may help or provide some clues about this issue:
    -> Browse to: http://lifeinthegrid.com/duplicator-faq
    -> Find section: “Timeout Issues”

    Hope that helps!

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Package taking a really long time to build’ is closed to new replies.