Support » Plugin: MetaSlider Lightbox » “Open in Lightbox” option won’t apply or save in MetaSlider settings

  • Resolved MarkMadeDesign

    (@markmadedesign)


    Hi. I’ve got a MetaSlider w/ the Metaslider Lightbox and Simple Lightbox plugins activated. When I go to check and save “Open in Lightbox” in the advanced settings for the MetaSlider, the lightbox still doesn’t work and when I refresh those settings that option shows unchecked. Any ideas on why this option isn’t saving or working?

    Thanks in advance!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Contributor kbatdorf

    (@kbat82)

    Hi,

    I see an error in some javaScript on your site that might be causing the issue.

    https://updraftplus.com/faqs/how-do-i-open-my-browsers-developer-tools/

    This code:

    <script>
    	$(document).ready(function(){
    		
    		$.fn.isInViewport = function() {
    			var elementTop = $(this).offset().top;
    			var elementBottom = elementTop + $(this).outerHeight();
    
    			var viewportTop = $(window).scrollTop();
    			var viewportBottom = viewportTop + $(window).height();
    
    			return elementBottom > viewportTop && elementTop < viewportBottom;
    		};
    
    		$(window).on('resize scroll', function() {
    			$('.odometer').each(function() {
    			if ($(this).isInViewport()) {
    
    				setTimeout(function(){
    				$('.odometer').html(26000);
    					}, 0);
    				} else {
    			}
    			});
    		});
    
    	});
    </script>

    WP requires you use jQuery instead of $, so update the first line to this:

    jQuery(function($) {

    Let me know if that works.

    Thanks @kbat82. I actually removed all of that footer JS and the corresponding links in the head of my site related to this odometer feature I was testing, but after refreshing I’m still not able to save or apply the Open in Lightbox advanced setting for my MetaSlider.

    Any other suggestions?

    Plugin Contributor kbatdorf

    (@kbat82)

    Hi @markmadedesign

    I installed both just now and it seems to be working with default settings. Ddid you change any of the lightbox settings?

    Could you try to disable other plugins to see if somethig is conflicting?

    So I tried disabling some plugins and refreshing, including Ultimate Shortcodes plugin which has a gallery feature with it’s own included lightbox (figured that might be conflicting), but no luck.

    HOWEVER, I decided to try another bridging lightbox plugin that was listed in the MetaSlider Lightbox plugin details. I deactivated Simple Lightbox and installed Easy Fancybox and now my meta slider example is actually working with that effect (http://bayaging.net/housing/) but for some strange reason the “Open in Lightbox” advanced setting for my meta slider still won’t stay saved or checked. As long as the effect is working somehow though, it doesn’t matter. I assume this new Fancybox out of the box applies to all linked images which is why it’s working on the meta slider.

    Plugin Contributor kbatdorf

    (@kbat82)

    Hi @markmadedesign

    If it’s working, maybe better not to mess with it.

    I’ll investigate that checkbox not keeping itself checked though. Looks like a bug.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.