Contact Form 7
[resolved] Not functioning properly with WP 3.9 (13 posts)

  1. ButterflyHerder
    Posted 1 year ago #

    Greetings! We just upgraded a client website to WP 3.9 and have been testing the plugins to make sure everything works properly.

    The Contact Form 7 is NOT functioning well. I have disabled ALL other plugins, and even switched to the "generic" Twenty Fourteen theme. After hitting the 'submit' button, it spins & spins, and never actually sends the message.


    Please assist. Thanks!


  2. ButterflyHerder
    Posted 1 year ago #

    Just FYI... it's 43 minutes later, and the "spinner" is still going in circles. The message has yet to get sent.

  3. mophilly
    Posted 1 year ago #

    We are having trouble as well. It worked flawlessly for ages until the last update.

    Same behavior: click send and the "working" spinner appears but nothing happens. The confirmation page is not shown. However, I have confirmed that if the "to" address is local to the server the mail is delivered. I am trying to confirm receipt at a remote address.

  4. ButterflyHerder
    Posted 1 year ago #

    Update: I tried creating a brand new contact form... still doing the same thing. Not working.

    We need to get this site up & running. I can't wait any longer.

    So, I've created a "test" page with your contact form. You can try using it there to see what I've been talking about. I am removing it from our main contact page.

    Please DO continue to trouble-shoot this issue. We really like your plugin and want to continue using it.


  5. Takayuki Miyoshi
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Try deactivating all other plugins and switching to the default theme.

    I found this message at the bottom of HTML source of the page.

    <!-- WP Super Cache is installed but broken. The path to wp-cache-phase1.php in wp-content/advanced-cache.php must be fixed! -->

  6. ButterflyHerder
    Posted 1 year ago #

    Hi there -

    If you would've read through my posts, I have ALREADY disabled all the plugins, switched to the 2014 theme... in addition to trying the 2012 and 2013 themes.

    Nothing is making your plugin work.

    I had to re-activate everything so my client could post on her blog.

    If you're willing to trouble-shoot with me, I can disable it again. But I can't just leave it that way unless we are working on it.

  7. ButterflyHerder
    Posted 1 year ago #

    By the way, Super Cache is disabled. I don't know why that's showing up. It's not turned on.

  8. mia2014
    Posted 1 year ago #

    Having the same issue, constant spinning and no delivery but it's only happening in my footer widget, not on my pages.

  9. buzztone
    Posted 1 year ago #

    @mophilly & @mia2014

    As per the Forum Welcome, please post your own topic.

    Posting in an existing topic prevents being able to track issues by topic. Added to which, your problem - despite any similarity in symptoms - is likely to be completely different.

  10. buzztone
    Posted 1 year ago #


    WP Super Cache is a known issue reported several times in this forum – apparently the WP Super Cache plugin is not fully removed when deactivated and creates an ongoing error.

    See http://wordpress.org/plugins/wp-super-cache/other_notes/

  11. ButterflyHerder
    Posted 1 year ago #

    @buzztone... You got it! BRILLIANT!

    I had NO IDEA that just the presence of the plugin's files would affect the functionality of our site, even though it was disabled. Once I eliminated the files and removed the code that had been added to wp-config.php, everything started working PERFECTLY.

    This is a good lesson and something I will remember going forward as I trouble-shoot other projects.

    THANK YOU! :-)

  12. mophilly
    Posted 1 year ago #

    @buzztone my issue is precisely what the original poster wrote. We do not use wp_super_cache. the problem with sending mail from Contact 7 remains.

  13. mophilly
    Posted 1 year ago #

    Thanks to the Contact Form 7 team for finding the problem. Version 3.8.1 resolves the problem on our sites.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • Contact Form 7
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic