WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » no smileys :-(

no smileys :-(

  • hello all…

    I just recently installed wordpress and I have all the settings set to show smileys and I get nothing… nada… zilch

    the directory is fine… the files are fine

    I installed the file via fantastico and I’ve tried it in 3 differnet themes and it does not work…

    would anyone have any advice? much apprecitated…

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • You might check the permissions on the smiley folder. I don’t know what they should be, but if they’re only 644, you could try setting them to 666, 755, etc. and see if that helps.

    [I don’t know what the permissions should be since I don’t use smileys. Someone else may be along who knows.]

    Do the smilies show up as the text or just nothing?

    hey there vkaryi… permissions are set to 755

    and hello oriecat… all I get is the text

    Firefox or IE? IE will display a red X if it’s a broken image, FF will display the ALT text. View the source, if it is trying to display the image but it’s just a 404, then check your smilies path and etc.

    If it truely is just displaying text, then double check your smilie aliases (i.e. :) to grin.gif or whatever).

    thank you for the input Viper… I mostly work in FF but viewed in IE and it is just showing the text

    how would I go about checking the smiley aliases? in other words, check that the path is true and make sure the tag for the smiley matches the graphic… correct? where would I find the code pertaining to the smileys?

    basically I am giving myself a crash course in wordpress world for future reference and I am new to including smileys in code (I have never typed the word “smiley” so much in my life)

    You can either edit /wp-includes/vars.php or even better, add something like this to your wp-config.php:

    $wpsmiliestrans = array(
    ' :)' => 'icon_smile.gif',
    ' :D' => 'icon_biggrin.gif',
    ' :-D' => 'icon_biggrin.gif',
    ':grin:' => 'icon_biggrin.gif',
    ' :)' => 'icon_smile.gif',
    ' :-)' => 'icon_smile.gif',
    ':smile:' => 'icon_smile.gif',
    ' :(' => 'icon_sad.gif',
    ' :-(' => 'icon_sad.gif',
    ':sad:' => 'icon_sad.gif',
    ' :o' => 'icon_surprised.gif',
    ' :-o' => 'icon_surprised.gif',
    ':eek:' => 'icon_surprised.gif',
    ' 8O' => 'icon_eek.gif',
    ' 8-O' => 'icon_eek.gif',
    ':shock:' => 'icon_eek.gif',
    ' :?' => 'icon_confused.gif',
    ' :-?' => 'icon_confused.gif',
    ' :???:' => 'icon_confused.gif',
    ' 8)' => 'icon_cool.gif',
    ' 8-)' => 'icon_cool.gif',
    ':cool:' => 'icon_cool.gif',
    ':lol:' => 'icon_lol.gif',
    ' :x' => 'icon_mad.gif',
    ' :-x' => 'icon_mad.gif',
    ':mad:' => 'icon_mad.gif',
    ' :P' => 'icon_razz.gif',
    ' :-P' => 'icon_razz.gif',
    ':razz:' => 'icon_razz.gif',
    ':oops:' => 'icon_redface.gif',
    ':cry:' => 'icon_cry.gif',
    ':evil:' => 'icon_evil.gif',
    ':twisted:' => 'icon_twisted.gif',
    ':roll:' => 'icon_rolleyes.gif',
    ':wink:' => 'icon_wink.gif',
    ' ;)' => 'icon_wink.gif',
    ' ;-)' => 'icon_wink.gif',
    ':!:' => 'icon_exclaim.gif',
    ':?:' => 'icon_question.gif',
    ':idea:' => 'icon_idea.gif',
    ':arrow:' => 'icon_arrow.gif',
    ' :|' => 'icon_neutral.gif',
    ' :-|' => 'icon_neutral.gif',
    ':neutral:' => 'icon_neutral.gif',
    ':mrgreen:' => 'icon_mrgreen.gif',
    );

    And your smilies should be in /wp-images/smilies/.

    🙁

    this is odd… I cut and pasted the exact block of code from the var file to the config file and nothing has changed

    If the smilies are showing up as text check that you have the ‘Convert emoticons like 🙂 and 😛 to graphics on display’ under Options -> Write

    hello Ming… this box is checked in the options section

    Coolio.

    Can we get a link to your test site? That’ll help us troubleshoot.

    I’m off for the night but I’ll check back tomorrow to see if a solution has been posted.

    the anti-smiley place

    thanks folks… I am off as well but will check back in the afternoon

    ciao

    That is really weird. Your smilies directory is fine: http://cnm.eotsmedia.com/wp-images/smilies/

    My guess is that somehow the option is not being set right.

    May I suggest installing WP yourself and not via a 3rd party script? Always best to do these things yourself with the official installer.

    Looks like a bug? Try putting a space before your smilies.

    It looks like they need a space before to match the conversion. That works unless your smilie is the first thing on a line. If someone confirms I’ll file a bug report.

    ho-ho! Gold star to Ming for pointing out the issue… I went into the variables file and removed the spaces…

    thank you kindly for pointing this out… in a why it is sort of a fluke that we came across this bug as most people will use smileys in a sentence rather then how I was testing them… thanks again

    moving right along…

    Sorry I came in late on this one as there have been threads on this issue going back over a year. Smilies will not work if they are the first item in a paragraph.,,

    🙂 will not work
    will work 🙂
    also:
    🙂 will work

    Edit: Just did a quickie search:
    http://wordpress.org/support/topic/23847
    http://wordpress.org/support/topic/15822#post-91372
    (the second one used to have my explanation as to why smilies wouldn’t work at the beginning of the line, but apparently those posts, though referenced by others, went missing, too 😉

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • The topic ‘no smileys :-(’ is closed to new replies.