Support » Plugin: WooCommerce Products Per Page » No products found after search then changing default

  • Resolved steve_williams_wp

    (@steve_williams_wp)


    Hi,

    If we carry out a search for particular products on our website, it finds multiple mataches.
    If I then change the “Default sorting” drop down to any of the options for example “Sort by price: Low to High” the initial search is lost with a message no match found.

    Ideally it would be good to have the search results back and then sort them by any of the options available in the drop down list.

    Is there a fix for this or is it something to do with the settings?

    Thank you

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • Plugin Author Jeroen Sormani

    (@sormano)

    Hi Steve,

    Did you find any relevant to the Products Per Page plugin? Going from your message and my own testing I can’t find where this is related to the WooCommerce Products Per Page plugin.

    Let me know!

    Cheers,
    Jeroen

    Hi Jeroen

    Sorry, I didn’t quite understand your reply. The plug in I am relating to is yours.

    As mentioned above: “If we carry out a search for particular products on our website, it finds multiple matches. If I then change the “Default sorting” drop down to any of the options for example “Sort by price: Low to High” the initial search is lost with a message no match found.

    Ideally it would be good to have the search results back and then sort them by any of the options available in the drop down list.

    Is there a fix for this or is it something to do with the settings?”

    Many thanks

    Steve

    Plugin Author Jeroen Sormani

    (@sormano)

    Hi Steve,

    My WooCommerce Products Per Page doesn’t add / do / modify anything related to the sorting dropdown, and going from your message the PPP doesn’t seem to be in the workflow you’re describing.

    Could you please clarify if I’m missing something here? / how this is related to the PPP plugin?

    Thank you,
    Jeroen Sormani

    Ok, here is the plugin:

    Plugin

    When we carry out a search on any products (here we have used hanna), results are returned:

    Results

    We then change the drop down as shown:

    Drop Down

    When the drop down is changed, the initial search result has gone where it should show our results in the option selected from the drop down menu:

    Drop Down

    Is there a fix for this?

    • This reply was modified 4 months, 1 week ago by steve_williams_wp. Reason: Additional
    • This reply was modified 4 months, 1 week ago by steve_williams_wp. Reason: Additional
    • This reply was modified 4 months, 1 week ago by steve_williams_wp. Reason: Additional
    Plugin Author Jeroen Sormani

    (@sormano)

    Hi Steve,

    You could try to set the ‘shop column’ setting to a different value then 0, I’m not sure how the plugin reacts to that value.

    Other then that, you can try to disable the plugin and see if the same thing still happens then. I still cannot confirm whether the PPP is involved in this since the sorting dropdown isn’t part of the plugin.

    Let me know!

    Thank you,
    Jeroen Sormani

    steve_williams_wp

    (@steve_williams_wp)

    Hi, tried changing the value but that still hasn’t worked.

    Are you saying the “Sorting” drop down is not part of your plug-in?

    Thanks

    Plugin Author Jeroen Sormani

    (@sormano)

    Hi Steve,

    That is correct, the ‘sorting’ is part of WooCommerce core, and the ‘products per page’ is only part of this plugin.

    steve_williams_wp

    (@steve_williams_wp)

    Ok, thank you for letting me know.

    StoneSpiral

    (@stonespiral)

    Hi Steve,

    Just out of curiosity are you using something like Relevanssi to improve the product search?

    Kind Regards

    Shane

    steve_williams_wp

    (@steve_williams_wp)

    Hi
    Not on this website but I am aware of the plugin.
    In the end there was a conflict between the PPP plugin and Woocommerce. A coder sorted this out for us and the site is now working.
    Steve

    Plugin Author Jeroen Sormani

    (@sormano)

    Hi Steve,

    Glad to hear its working now on your site 🙂

    Do you know what exactly the conflict was here? Was it related to something in your theme too or ..?

    Enjoy your weekend!

    Cheers,
    Jeroen

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.