Support » Theme: Go » No H1 tag in title

  • Hi guys,
    Firstly, I wanna thank you for this awesome theme. I have a website built with Go theme and my intention is to use it for more projects. I have only one concern: after I installed and set up Rank Math SEO I run SEO Analysis and I saw one line which worried me

    No H1 tag was found. For the best SEO results, there should be exactly one H1 tag on each page.

    Apparently, Go theme doesn’t set H1 tags to page/post titles, I verified also in Content structure=>No H1 Tag. Can you help me solve this? Thank you!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Thread Starter Ionuț Toma

    (@tomitzu)

    I tried to modify one of the headings to H1 but it says that this theme already uses an H1 for the title. I found this issue only on the frontpage/homepage.

    Hi @tomitzu,

    Thank you for reaching out.

    I understand that this issue is impacting SEO on your website.
    In order to fix it, you will have to edit the templates of the theme.

    Firstly, please make sure to create a child theme.
    Afterward, you will have to edit the file wp-content/themes/go/partials/content.php on line 25 and replace h2 with h1 tag.

    Let me know if you have any difficulties in the process.

    Best Regards,
    Pavle

    Thread Starter Ionuț Toma

    (@tomitzu)

    Hi @gdpavle,
    Thank you for the response. I tried this solution before, without a child theme and it didn’t work. Now I created a child theme with the Orbisius plugin and followed your instructions…but still doesn’t work!

    @tomitzu It’s super important to create a child theme or your changes would be lost in an update.
    Did you make the change with our Orbisius Child Theme Creator plugin?
    Let us know if you notice a glitch or something.

    Thread Starter Ionuț Toma

    (@tomitzu)

    Hi @lordspace,
    I made the changes in cPanel as directed by @gdpavle. For sure those changes are gonna be lost in the update because the partials folder can be found only in the parent theme. The only change after I activated the child theme is a decrease in performance according to GTmetrix from 100% to 98%, also an increased loading time from 0.7 to 1 sec.

    Later edit about H1: on other pages, it works only by unchecking

    Hide page title

    or leaving it unchecked. Anyway, solving this issue it’s way beyond my skills. Good thing that it’s not a critical one…according to Google.

    • This reply was modified 1 year, 12 months ago by Ionuț Toma.
    Thread Starter Ionuț Toma

    (@tomitzu)

    Hello guys,
    Any news about this issue?

    Thread Starter Ionuț Toma

    (@tomitzu)

    Well, I managed to find which was the problem. It seems that the site title is an image so it is not read as actual text. With other words: the logo I established for my website is replacing the H1 Title for the Homepage.

    The dumb solution I found: I removed the site logo from site identity -> saved; after that I added again the logo -> saved and now it seems that H1 tag is present. :)))

    I don’t know if this solution is gonna be permanent but at this moment it works.
    I verified it also with browseo.

    • This reply was modified 1 year, 11 months ago by Ionuț Toma.
    • This reply was modified 1 year, 11 months ago by Ionuț Toma.
    • This reply was modified 1 year, 11 months ago by Ionuț Toma.
    • This reply was modified 1 year, 11 months ago by Ionuț Toma.
Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘No H1 tag in title’ is closed to new replies.