WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » [Resolved] nggfunctions.php on line 553

[Resolved] nggfunctions.php on line 553

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • I have the same issue. What can i do? i cannot find an answer to this….
    Please help!!!

    Cheers nanogod

    DoubleSixx
    Participant

    @doublesixx

    Check and make sure you have images in the gallery.

    I took a look at line 553 in the nggfunctions.php file.

    $galleries[$key]->counter = 0;

    The complete block is pasted below.

    // No images found, set counter to 0
    if (!isset($galleries[$key]->counter)){
    $galleries[$key]->counter = 0;
    $galleries[$key]->previewurl = ”;
    }

    Essentially if there’s no images the gallery will be assigned the value zero and an empty value for the previewrul.

    Could be the source of your current problem.

    Good luck.

    Unfortunately, this is not the problem. There are many pictures in at least 20 galleries, wich are organized in two albums.
    i get this message on top of the page, where the albums are. underneath the albums are shown and funktional. The messages disappear when i click an album to view the gallery. everything runs fine, except that i get these messages on top of the page (it is one message for each gallery…)

    By the way: i checked, and it is line 533 for me – sorry.

    Weird.
    I moved the blog from my testserver to the new domain – may this be the issue? I recreated the permalinks, everything runs smooth – but the gallery.

    Any idea?

    Thanks and greetz

    nanogod.

    oops – my mistake. Is says in line 553…
    I didn´t get much sleep last night :-/

    DoubleSixx
    Participant

    @doublesixx

    Maybe re-install nggallery ? Don’t delete or remove your images. Just re-upload.

    Maybe i will try. I there an easy way to recover all my galleries and albums? How do i do that?

    DoubleSixx
    Participant

    @doublesixx

    Don’t delete them. No way to recover.

    Sometimes I send up a few hundreds pictures at a time using the zip feature. Fastest way to upload images.

    So on occasion I delete a gallery and just made a new one. But I don’t want you to lose all your images.

    Luckily this version is working fine for me, otherwise I would suggest trying to downgrade to version 1.9.0. (Just install over 1.9.7) Very little problems with that version, was the most stable for me for a very long time.

    Good luck.

    What do you mean with with re-upload? I install plugins alway from the backend… When i delete the Plugin (uninstall), will the gallery folder be deleted?

    if i install NGG from scratch, can i upload the galleryfolder again and somehow import them in the plugin?

    Thanks in advance!

    Okay, i made a backup from my images and uninstalled the plugin.
    The images in the galleryfolder where still there.
    i reinstalles the plugin over the backend.
    I imported a few pictures from the galleryfolder (via new gallery/import from folder).
    I put this gallery in an album (ID:1) and put this Tag in the acording page: [album id=1 template=compact]

    On the website this Text appears:
    Warning: Creating default object from empty value in /homepages/21/d24285673/htdocs/wordpress/wp-content/plugins/nextgen-gallery/nggfunctions.php on line 553

    Underneath the regular content inkluding the Album/Gallery…

    I´m getting mad! If reinstalling doesnt work… i will try to install the suggested older version…

    Okay, problems never end…
    I installed version 1.9.
    Now i have an error in the backend (add new gallery):

    Strict Standards: Non-static method nggGallery::check_memory_limit() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /homepages/21/d24285673/htdocs/wordpress/wp-content/plugins/nextgen-gallery/admin/addgallery.php on line 126

    Strict Standards: Non-static method nggGallery::current_user_can() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /homepages/21/d24285673/htdocs/wordpress/wp-content/plugins/nextgen-gallery/admin/addgallery.php on line 378

    Strict Standards: Non-static method nggGallery::current_user_can() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /homepages/21/d24285673/htdocs/wordpress/wp-content/plugins/nextgen-gallery/admin/addgallery.php on line 381

    Strict Standards: Non-static method nggGallery::current_user_can() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /homepages/21/d24285673/htdocs/wordpress/wp-content/plugins/nextgen-gallery/admin/addgallery.php on line 384

    I´m getting to the point, where i believe, that this isn´t a NGG problem, but more a problem, regarding the transfer of the website from my testserver to the “Home Server”. Could this be the problem?
    I have my wordpress install under \wordpress and on the root the index.php and the htaccess.

    HeyHo! i found a sollution for this problem, well a workaround, but better than nothing 🙂

    http://wordpress.org/support/topic/plugin-nextgen-gallery-warning-on-album-page-after-upgrade-to-php-540?replies=8

    this solves the problem for me, the warning message is gone, and everything is woking fine 🙂

    Thanks a lot!

    DoubleSixx
    Participant

    @doublesixx

    Glad you got it working, sorry I wasn’t clear.

    I didn’t mean for you to uninstall or remove.

    I just meant to upload the file into the same directories. Just run over the old.

    I use an FTP program to upload, so it’s a matter of just copying over the directories to the same location.

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • The topic ‘[Resolved] nggfunctions.php on line 553’ is closed to new replies.