Support » Plugin: WordPress Gallery Plugin - NextGEN Gallery » NextGen Gallery not showing

  • Resolved eir3apps

    (@eir3apps)


    Hello,

    All my NextGen galleries stopped showing. I keep everything updated, so I’m running WP 5.1 on PHP 7.3 and using NG 3.1.6. I recently switched the site from http to https. I don’t see how that could be a problem, in the page source I don’t see any http URLs. What am I missing?

    The images are being loaded on the page, but the gallery is not displayed. What could be the problem.

    Thank you for your help!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Support mihai-imagely

    (@mihaiimagely)

    Hi @eir3apps,

    Let’s first check to see if there is a plugin conflict happening. Temporarily deactivate all plugins, then reactivate NextGEN Gallery only. Does the issue still appear? If so, temporarily switch to a WordPress default theme (this deactivation is only intended to quickly check to see if the issue goes away or is still present). If by deactivating the other plugins the issue does go away, reactivate each of the other plugins one at a time to locate the culprit. Keep me posted on your results 🙂

    Mihai

    Thread Starter eir3apps

    (@eir3apps)

    Hi Mihai,

    thanks for your response! I deactivated all the plug-ins even before I wrote, but it didn’t occur to me that the theme could be the problem! Only when switching to a new theme did the NextGen Gallery plug-in started to work! It’s strange to me, because the theme was used from the very beginning of the site, alongside your plug-in.

    Do you have any suggestions how could I debug this problem and fix it?

    You can see in the link that I posted the source code of the page, maybe that could give you a hint why the problem is occuring.

    Thank you!

    Plugin Support gabyimagely

    (@gabyimagely)

    Hi @eir3apps

    Check your logs

    Perhaps you can enable “WordPress debug mode” on your site and check the logs afterward.

    Here are some instructions about how to enable them: https://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress. I usually enable debug logging to the /wp-content/debug.log file, it’s easy to check.

    Please, keep us posted.

    – Gaby, Customer Support.

    Thread Starter eir3apps

    (@eir3apps)

    Hi Gaby,

    how would the WP PHP debugging help me debug this visual problem? As you could clearly see from the page source, the NGG code is loaded, alongside the images, and as I have stated, just changing the theme makes the galleries show properly.

    On top of that I cannot skip the freemius.com tracking.

    Much easier is to just switch to another gallery plugin.

    Plugin Support gabyimagely

    (@gabyimagely)

    Hi @eir3apps

    Yes, WordPress debug might show messages in your debug.log file.
    That file contains information: errors, a warning message that might allow you to troubleshoot your WordPress site (in that particular case, the problem with your theme).

    We are sorry that it didn’t work for you, thank you so much for giving NextGen Gallery a tried.

    – Gaby, Customer Support.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘NextGen Gallery not showing’ is closed to new replies.