Support » Plugin: Contact Form 7 » New Bug – Just Showed Up

  • Resolved Ximbalo

    (@ximbalo)


    Hi,

    For the past few weeks a new bug has shown up in Contact Form 7, when trying to update the structure of outgoing Notification, in the “Mail” tab. Essentially, all of a sudden you cannot update contact form, in any way. Every attempt to apply an update ends up leading to a 404 Page Not Found error.

    It took me a long, long time and A LOT of testing to narrow this issue down to what exactly was causing the failure. I removed plugins, themes, everything. I was amazed to find that it still occurs, even in a 100% new, clean site with absolutely NOTHING installed except CF7 itself.

    Here is the Bug:

    In the “Mail” Tab for setting up the New Submission Notification Email.

    #1. Structure like this (no HTML) works fine.

    Name: [your-name]
    Phone: [your-phone]
    Email: [your-email]

    #2. Structure like this (HTML) works fine.

    <p><b>Name:</b> [your-name] <br>
    <b>Phone:</b> [your-phone] <br>
    <b>Email:</b> [your-email]</p>

    #3. Now Add ANY Inline CSS:
    <p style="font-size:12px">Message generated by a form on the Your-Site.com website.</p>

    As soon as that last line is added in the “Mail” tab –
    You can no longer update this form, all efforts fail,
    and you are redirected to a 404 Not Found Tab.

    Only problem here… I use lines of code like in approximately 300 websites I manage.
    So Now…

    WE CAN NO LONGER UPDATE ANY CONTACT FORMS ON ANY OF OUR 300 WEBSITES UNLESS WE REMOVE ALL INLINE CSS FROM ANY EMAIL NOTIFICTAION STRUCTURE.

    Please respond… please help provide a fix.
    I will happily show you the issue via private email if by request.

    Thank You!!

    • This topic was modified 1 year, 9 months ago by Ximbalo.
    • This topic was modified 1 year, 9 months ago by Ximbalo.
Viewing 1 replies (of 1 total)
  • Thread Starter Ximbalo

    (@ximbalo)

    Hello,

    This problem has been resolved.
    Apparently it was caused not directly by CF7 Plugin itself,
    But a hosting server mod-security red-flag, triggered ONLY
    under certain update conditions.

    ISSUE resolved – not directly related to Contact Form 7.

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • The topic ‘New Bug – Just Showed Up’ is closed to new replies.