WordPress.org

Forums

my videos aren't playing on my site?? software update issue? (8 posts)

  1. bradyjamesnyc
    Member
    Posted 1 year ago #

    hi all...!

    So basically, my website http://www.bradyjamesnyc.com , if you click the videos tab, i just updated the site with 9 new videos down bottom....the only thing is, they're not playing.....my only guess is that its because the software needs to be updateded? the code is exactly the same for the top 9 videos which work fine.....really befuddling to me.

    any troubleshooting anybody can offer would be much appreciated! -B

    (PS...also, in regards to updating the software, i read that u should back up your site before doing this....if anybody has a quick and easy solution to back up my site and update it to the newest software, that would be much appreciated as well! )

  2. Mark Senff
    Member
    Posted 1 year ago #

    It's likely because you're linking to videos on Vimeo with the httpS protocol, from a http site (the videos that DO work, are http versions).

    For example, for the first video that doesn't play, change this:
    <a href="https://vimeo.com/56533229?width=640&height=480" rel="wp-video-lightbox" title=""><img src="http://bradyjamesnyc.com/wp-content/uploads/2014/08/mr-phenom-cover-NEW-.jpg" class="shadow"></a>

    Into this:
    <a href="http://vimeo.com/56533229?width=640&height=480" rel="wp-video-lightbox" title=""><img src="http://bradyjamesnyc.com/wp-content/uploads/2014/08/mr-phenom-cover-NEW-.jpg" class="shadow"></a>

  3. bradyjamesnyc
    Member
    Posted 1 year ago #

    so, just delete that one "s" after HTTP in the code right?

  4. bradyjamesnyc
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just deleted the "S" from those new videos and they're still not playing :/

  5. bradyjamesnyc
    Member
    Posted 1 year ago #

    please help!!! -B

  6. bradyjamesnyc
    Member
    Posted 1 year ago #

    oh wait....! yes it did work when i copy and pasted the code you gave me....for the other videos, what changes to i have to make to the code that is there presently?

  7. bradyjamesnyc
    Member
    Posted 1 year ago #

    oh wait....! yes it did work when i copy and pasted the code you gave me....for the other videos, what changes to i have to make to the code that is there presently?

  8. bradyjamesnyc
    Member
    Posted 1 year ago #

    they all work now.....thank you so much man!! -B

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic