Support » Fixing WordPress » My site shows a blank white page since updating WordPress

  • Resolved alexcjackson05

    (@alexcjackson05)



    Hello,

    Having tried to update my site to WordPress 4.8 (and having problems like this after every time I try to update anything, even single plug ins individually) my site now shows a black white page when you visit it which I can’t get around.

    The site is jacknorthcott.co.uk

    The files are still visible via FTP as far as I can see but I do not know enough technical knowledge to troubleshoot this problem.

    Any help is much appreciated!

    Thanks.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Moderator Steven Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Support Volunteer

    Errors like this are logged. Check the error log on your server. If you can’t find the log, please contact your host.

    Meantime, enable wp_debug and wp_debug_log and after an error, look at wp-content/debug.log to see if anything gets logged there. https://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress

    You can also try this: Please attempt to disable all plugins, and use one of the default (Twenty*) themes. If the problem goes away, enable them one by one to identify the source of your troubles.

    If you cannot access wp-admin, there are other ways to deactivate plugins.

    Hi Steve,

    I’ve contacted the host but unfortuantely they didn’t have the error log turned on so it’s only started reporting since the site went down.

    I don’t understand code/progrmaming so can’t work out how to enable WordPress Debugging as you describe. I’ve tried disabling plugins via ftp, but don’t have access to wp-admin so can’t change themes. One way of doing this would be to delete all the other themes but I don’t want to lose all my design settings by doing that.

    Thanks,
    Alex

    Moderator Steven Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Support Volunteer

    Enabling debugging just means editing wp-config.php, which you do by downloading it via FTP, editing it, and then uploading it.

    Okay, so I’ve now enabled de-bugging, this is the error it shows:

    Fatal error: Class ‘WP_Widget_Media_Audio’ not found in /home/domains/vol1/088/1288088/user/htdocs/wp-includes/class-wp-widget-factory.php on line 106

    Is that fixable?

    Thanks

    Moderator Steven Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Support Volunteer

    It may be that the update didn’t complete completely. 🙂

    Try a manual update.

    Thanks, this seems to have fixed the problem!!

    Thanks for all your help,

    Alex

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘My site shows a blank white page since updating WordPress’ is closed to new replies.