Support » Fixing WordPress » Moved WordPress, error on new posts

  • Hello,

    I recently switched hosts – and I re-uploaded the script to the new host and imported the backed up database.

    When I posted a post for the first time I was presented with an error. A post was posted but for some reason it has an ID of 0, and I can’t edit it.

    When I try to post again I get this error:

    WordPress database error: [Duplicate entry ‘0’ for key 1]
    INSERT INTO wp_postmeta (post_id,meta_key,meta_value) VALUES (‘0′,’_encloseme’,’1′)

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/virtual/site328/fst/var/www/html/wp-includes/wp-db.php:104) in /home/virtual/site328/fst/var/www/html/wp-includes/pluggable-functions.php on line 272

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Same thing happens to comments.

    phpmyadmin also gives these errors

    ————————————

    Error
    The additional Features for working with linked Tables have been
    deactivated. To find out why click here.

    —————AND—————–

    PMA Database … not OK[ Documentation ]
    General relation features Disabled

    What version of wordpress were you using before? Have you tried following the instructions for upgrading to a newer veresion of WordPress?

    I think we were using 2.0.1 – I ran the upgrader, and it said everything was fine.

    I really think its’ an SQL problem – something to do with the table i imported having the general relation features disable as well as the linked tables being deactivated.

    …how do i get those proper again?

    I know the problem – when dumping the SQL from my old host I exported using 3.2 compatibility – since the SQL was downgraded it disabled the auto-incriment on the tables.

    Anyone know the SQL queries to run that will enable auto-incriment for the proper tables?

    i don’t know the sql to run, but if you want to go in php myadmin and edit the tables, i found http://codex.wordpress.org/Database_Description#Table:_wp_categories in the codex, and that told me where to turn on auto increment.

    i was having the same issue, and it appears to have worked for me.

    anyone know how to enable auto-incrimenting in phpmyadmin?

    figiured it out – that workd BIG THANKS lbeth!!!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Moved WordPress, error on new posts’ is closed to new replies.