WordPress.org

Support

Support » Alpha/Beta » [Resolved] .MOV Media Extension No Play?

[Resolved] .MOV Media Extension No Play?

  • Hello everyone, I am just playing really with the new media functionality, I uploaded a .MOV to the media gallery and when I view the post it shows no play button.

    I will be testing it with AVI.

    I currently have FFMPEG and Red5 on my server, are there perhaps any needed extensions for this, I do believe I have all of the codecs but I cannot be 100% sure as I am new to server administration.)

    Thanks for reading!

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • How did you insert it into your post?

    Shortcode or just thr URL?

    Tested right now with 3.6b3 on a local MAMP install (Mac OS X).
    Theme: Fork of SemPress

    Video Post Format
    Result: No output at all. In the post screen just a link to the media file.

    Shortcode
    Result: Outputs the stated video shortcode dimensions and a URL for ”Download file”.

    URL
    Result: Shows the URL string.

    MOV files tested with: H264 video and AAC audio, Sorenson Video 3 (old codec) and AIFF sound. Plays fine in Quicktime in the browser ”raw”.

    EDIT: Same results for .AVI, MKV and .MPG

    Works:.MP4, .FLV,

    Looked at Apache mime/types and everything checks out.

    Tested on using media embed. Same results as Anderton, except not that in depth. Have not yet tested MP4 or FLV.

    Moderator Sergey Biryukov

    @sergeybiryukov

    WordPress Dev

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘[Resolved] .MOV Media Extension No Play?’ is closed to new replies.