Support » Plugin: Edit Flow » mobile app, xml-rpc auto-subscribe not working

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • I understand many folks are very busy this time of year, but if anyone reading here has a suggestion for what filter would help with this, all suggestions would be appreciated. Thanks again for a great plugin!

    Plugin Author Daniel Bachhuber

    (@danielbachhuber)

    Hand Built

    Sorry, I’m a horrible person 🙁 Can you try adding this to your theme’s functions.php (untested):

    https://gist.github.com/4255237

    It’s not working now because the current code hooks into ‘transition_post_status’ and expects a $_POST var or two.

    Thanks for the reply Daniel. I understand you are busy and appreciate that free support is just that!

    Unfortunately adding that in to the functions.php didn’t seem to do the trick. I’ve tried using a couple different hooks too without success. Not sure why it is so difficult to get this triggered by the xmlrpc, and if it is the post id or the author that isn’t getting passed, but it might be related to how xmlrpc triggers the content_save_pre filter.

    Anyhow any other suggestions would be greatly appreciated!

    Plugin Author Daniel Bachhuber

    (@danielbachhuber)

    Hand Built

    What debugging have you done?

    running the built-in wordpress debugger just gives:

    [14-Dec-2012 19:53:53] PHP Notice: Trying to get property of non-object in /wp-includes/post-template.php on line 206
    [14-Dec-2012 19:53:53] PHP Notice: Trying to get property of non-object in /wp-includes/post-template.php on line 263
    [14-Dec-2012 19:53:53] PHP Notice: Trying to get property of non-object in /wp-includes/post-template.php on line 206
    [14-Dec-2012 19:53:53] PHP Notice: Trying to get property of non-object in /wp-includes/general-template.php on line 1475

    with or without the code you provided (probably related to a plugin)

    substituting xmlrpc_call_success_mw_newPost and a few other hooks in place of wp_insert_post and removed the check for if XMLRPC_REQUEST was defined… all had no effect

    I’ve looked over the server access and error logs doesn’t really show anything… all of the xmlrpc returns 200 ok

    If you have other debugging suggestions I would be happy to look further.

    Plugin Author Daniel Bachhuber

    (@danielbachhuber)

    Hand Built

    Are you doing this in dev or production? If the former, can you step through the function that subscribes the user to the post and see how far it gets?

    The site is in a limited beta, so while I can do some debugging it is limited as to how much I can interfere with the site. Is there a tool you can suggest running that will help to gather this information that can be installed that won’t break the site completely (it is ok if it is affected cosmetically, but posting capability needs to stay operational). The site is currently hosted on webfaction.

    Thanks!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘mobile app, xml-rpc auto-subscribe not working’ is closed to new replies.