WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » [Resolved] Meta Slider works in Preview, not in live site

[Resolved] Meta Slider works in Preview, not in live site

  • The issue can be found here: http://www.naelbschool.com/brochure/
    The preview works: Yes
    It works with other themes: Haven’t Tried
    It works when I disable all other plugins: Haven’t Tried
    Meta Slider version: 2.7.2

    Flex Slider = No Images
    R-Slider = First Image Only
    Nivo Slider = All images, put static, one on top of others
    Coin Slider = No Images

    As a neophyte, I am frankly fearful of testing with another theme or disabling other plugins — what if I can’t get back to what I have now???!

    My choice would be for Nivo or R-Slider.

    https://wordpress.org/plugins/ml-slider/

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Author Matcha Labs

    @matchalabs

    Hi,

    It looks like you’re using a different slider now, but I think I see the problem. Your theme looks like it’s missing a call to wp_footer() in the footer.php file. There’s more info in the ‘Top 5 meta slider issues and how to fix them’ thread at the top of the forum.

    Regards,
    Tom.

    Thank you. I’ve re-activated your product, placed the following code in my child CSS, just before /body. Same problem.

    <?php
    /* Always have wp_footer() just before the closing </body>
    * tag of your theme, or you will break many plugins, which
    * generally use this hook to reference JavaScript files.
    */
    wp_footer();
    ?>

    Sorry. I hate working with amateurs in my day-job too. 🙂

    Plugin Author Matcha Labs

    @matchalabs

    Hehe, no problem 😀

    Here’s what I’m doing just so you know..

    In Chrome
    Go to the page (http://www.naelbschool.com/brochure/)
    Right click anywhere and ‘View Page Source’.
    Scroll right to the bottom

    The last 2 lines should be:

    </body>
    </html>

    .. and crucially, there should be some includes just above those lines.. but they’re not there.

    I’ve also checked some other pages and the issue is on those too, so it looks like you have a problem with your theme, its either missing the footer.php file, or it’s not being included correctly.

    I’m no expert at themes so all I can suggest is you check your edits in your child theme against the parent theme. Make sure it has all of the same get_template_part calls in the same places and the footer.php file looks roughly the same.

    Regards,
    Tom.

    Plugin Author Matcha Labs

    @matchalabs

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘[Resolved] Meta Slider works in Preview, not in live site’ is closed to new replies.