WordPress.org

Forums

Meta Slider
[resolved] Meta Slider not sliding (11 posts)

  1. WildflowerRamblings
    Member
    Posted 1 year ago #

    I set the MetaSlider up on my site. I put it in a widget under the header -- looove it! BUT it does not move. Even in the Save & Preview section. What am I doing wrong? What setting should or shouldn't it be one? my site so you can see: http://wildflowerramblings.com

    Thanks so so much to anyone who can help!!

    https://wordpress.org/plugins/ml-slider/

  2. Matcha Labs
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,

    I can't see the slideshow on the page.

    Do you mean it doesn't move at all, or it doesn't move automatically? If the latter, please check 'Auto Play' is enabled in the advanced slideshow settings.

    Regards,
    Tom

  3. WildflowerRamblings
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for responding!! I took it down because it doesn't move at all, even when you click on the arrows. I made two of them to see if maybe the first one had too many pictures (about 15), but even a 5-picture/post one doesn't work at all. Thanks for any more advice Tom!!!!

  4. Matcha Labs
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I can see some JavaScript errors on the page (even with meta slider not on there).

    The main offender looks to be a google ads plugin of some sort. Could you try disabling that and trying Meta Slider again?

    Regards,
    Tom.

  5. WildflowerRamblings
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes I will!! I am not even using that plug in -- I should probably clean that up!! Thank you!!

  6. WildflowerRamblings
    Member
    Posted 1 year ago #

    I deactivated that and two other plug ins that I'm not currently using. It still does not slide either while previewing it or when I put it into the welcome plugin section of the site -- it is up now so you can see! Thanks Tom!!

  7. Matcha Labs
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,

    Thanks. I think I see the problem. Could you try changing the 'Effect' to 'Slide'? I'm just about to fix this in the next version.

    Regards,
    Tom

  8. WildflowerRamblings
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yeah :) I changed it to slide and it works!! Thanks Tom! I really love how it looks -- since I prefer showing full posts it shows my readers more posts! I should have known to try to change more things around, I really appreciate your help, Amy

  9. coco777
    Member
    Posted 6 months ago #

    Hello,
    I have the same problem, mo slider does not move. Can you help me please?
    Here is my website:
    http://lenormand-traiteur.fr/particulier/

  10. Matcha Labs
    Member
    Plugin Author

    Posted 6 months ago #

    Hi there coco7777,

    It looks like your theme has the following CSS:

    .slides, .flex-control-nav, .flex-direction-nav {
    margin: 0 !important;
    padding: 0;
    list-style: none !important;
    }

    You'll need to remove these two instances which are both in this file, lines 23 & 50:
    http://lenormand-traiteur.fr/wp-content/themes/room09/cache/style.css?ver=4.1

    Specifically it's 'margin: 0 !important;' that's overriding the slider.

    Thanks,
    Dave

  11. coco777
    Member
    Posted 6 months ago #

    Thank you very much for your quick response! it works. This is great.
    Thank you for the plugin also
    Good day

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • Meta Slider
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic