Support » Plugin: Ultimate Member - User Profile & Membership Plugin » ‘message’ => ‘Invalid user ID.’

  • When users attempt to register they get an error message:

    array (
      'message' => 'Invalid user ID.',
      'dump' => 
      array (
        'ID' => 0,
        'display_name' => ' ',
      ),
      'changes' => 
      array (
        'form_id' => '996',
        'custom_fields' => 'a:6:{s:10:"user_login";a:15:{s:5:"title";s:8:"Username";s:7:"metakey";s:10:"user_login";s:4:"type";s:4:"text";s:5:"label";s:8:"Username";s:8:"required";i:1;s:6:"public";i:1;s:8:"editable";i:0;s:8:"validate";s:15:"unique_username";s:9:"min_chars";i:3;s:9:"max_chars";i:24;s:8:"position";s:1:"1";s:6:"in_row";s:9:"_um_row_1";s:10:"in_sub_row";s:1:"0";s:9:"in_column";s:1:"1";s:8:"in_group";s:0:"";}s:10:"user_email";a:13:{s:5:"title";s:14:"E-mail Address";s:7:"metakey";s:10:"user_email";s:4:"type";s:4:"text";s:5:"label";s:14:"E-mail Address";s:8:"required";i:0;s:6:"public";i:1;s:8:"editable";i:1;s:8:"validate";s:12:"unique_email";s:8:"position";s:1:"4";s:6:"in_row";s:9:"_um_row_1";s:10:"in_sub_row";s:1:"0";s:9:"in_column";s:1:"1";s:8:"in_group";s:0:"";}s:13:"user_password";a:16:{s:5:"title";s:8:"Password";s:7:"metakey";s:13:"user_password";s:4:"type";s:8:"password";s:5:"label";s:8:"Password";s:8:"required";i:1;s:6:"public";i:1;s:8:"editable";i:1;s:9:"min_chars";i:8;s:9:"max_chars";i:30;s:15:"force_good_pass";i:1;s:18:"force_confirm_pass";i:1;s:8:"position";s:1:"5";s:6:"in_row";s:9:"_um_row_1";s:10:"in_sub_row";s:1:"0";s:9:"in_column";s:1:"1";s:8:"in_group";s:0:"";}s:10:"first_name";a:12:{s:5:"title";s:10:"First Name";s:7:"metakey";s:10:"first_name";s:4:"type";s:4:"text";s:5:"label";s:10:"First Name";s:8:"required";i:0;s:6:"public";i:1;s:8:"editable";i:1;s:8:"position";s:1:"2";s:6:"in_row";s:9:"_um_row_1";s:10:"in_sub_row";s:1:"0";s:9:"in_column";s:1:"1";s:8:"in_group";s:0:"";}s:9:"last_name";a:12:{s:5:"title";s:9:"Last Name";s:7:"metakey";s:9:"last_name";s:4:"type";s:4:"text";s:5:"label";s:9:"Last Name";s:8:"required";i:0;s:6:"public";i:1;s:8:"editable";i:1;s:8:"position";s:1:"3";s:6:"in_row";s:9:"_um_row_1";s:10:"in_sub_row";s:1:"0";s:9:"in_column";s:1:"1";s:8:"in_group";s:0:"";}s:9:"_um_row_1";a:5:{s:4:"type";s:3:"row";s:2:"id";s:9:"_um_row_1";s:8:"sub_rows";s:1:"1";s:4:"cols";s:1:"1";s:6:"origin";s:9:"_um_row_1";}}',
        'mode' => 'register',
        'core' => 'register',
        'use_custom_settings' => '',
        'timestamp' => '1542144904',
        'request' => '',
        '_wpnonce' => '96cca73297',
        '_wp_http_referer' => '/register/',
        'user_login' => 'Mike',
        'first_name' => 'mike',
        'last_name' => 'oberdick',
        'user_email' => 'mikeoberdick@gmail.com',
        'user_password' => 'Mike1224',
        'confirm_user_password' => 'Mike1224',
        'submitted' => 
        array (
          'form_id' => '996',
          'timestamp' => '1542144904',
          'request' => '',
          '_wpnonce' => '96cca73297',
          '_wp_http_referer' => '/register/',
          'user_login' => 'Mike',
          'first_name' => 'mike',
          'last_name' => 'oberdick',
          'user_email' => 'mikeoberdick@gmail.com',
          'user_password' => 'Mike1224',
          'confirm_user_password' => 'Mike1224',
        ),
        'role' => 'subscriber',
      ),
    )

    Here is the install log

    Any idea about what’s happening?

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Support Ultimate Member Support

    (@ultimatemembersupport)

    Hi @mike_oberdick,

    It looks like a conflict with your theme or other plugins, please do a quick conflict test so we can rule out any conflicts and see if this issue goes away.
    Here is the doc on how to do a conflict test if you are not sure how to do it.

    Regards.

    Thanks for the quick response…it’s weird bc I recreated the site in two separate local environments (one with the exact same PHP version, SQL version, etc.) and didn’t see the issue. I’ll take a look at the conflict test.

    I did a conflict test and still had the same issue. I also went ahead and updated all of the plugins without fixing the issue. What’s next?

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘‘message’ => ‘Invalid user ID.’’ is closed to new replies.