Support » Plugin: Ultimate Member - User Profile & Membership Plugin » Member Directory is blank after UM upgrade to 2.04

  • Resolved evollo

    (@evollo)


    The Member Directory display is blank after upgrade from 1.x to 2.04. The directory search cannot find any members. User roles and assignments appear as usual in the Dashboard admin.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Author Ultimate Member

    (@ultimatemember)

    Hi evollo,

    Could you please contact us via here so can look into this in more detail:

    https://ultimatemember.com/contact/sales/

    Thanks

    My Directory is back. After many hours of trial and error, the Directory reappeared after I deactivated and reactivated the UM 2.04 plugin.

    I am not sure that is the entire solution. I first rolled back to UM 1.3.88. Not only was the Directory still blank, but restricted menu items and private areas became visible to everyone. I deleted the UM Captcha plugin and updated to UM 2.04 again. The menus that broke during the rollback, remained broken. I restored the entire database from a backup. I restored to the state after the first UM 2.04 update. Directory was still blank.

    After all of the above and more, I deactivated and reactivated the plugin and the Directory reappeared. Perhaps I should have tried that first?

    I am not going to mark this thread as “resolved” … yet … even though the Directory appears to be fixed. There are still issues. New member registrations are set for pending review, but that isn’t working. New member registrations are automatically registered for WP (even though we have unticked the WP setting “Anyone can register”). New registrations are not assigned as members pending review. Email notifications are being sent out with raw code, or the wrong emails are sent. Other users are also reporting these issues after update to UM 2.04.

    I am marking this thread “resolved.” The initial Directory issue may have been due to caching. I’m not sure. The other issues were by and large resolved by adjusting UM2 settings that had been handled differently in UM1. I had to meticulously go through every UM2 setting as if I were setting up the plugin from scratch.

    The most persistent problem was dealing with custom email templates. The suggested work-around to prevent custom email templates from being overwritten during an update is cumbersome but works. The solution is described in the following post:
    https://wordpress.org/support/topic/customizing-mail-templates-not-possible/

    In retrospect, the UM1 to UM2 update might have been better handled as a step-by-step manual upgrade rather than one handled automatically by the WordPress.org registry.

    • This reply was modified 1 year, 3 months ago by  evollo.
Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Member Directory is blank after UM upgrade to 2.04’ is closed to new replies.