WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » Media/Image with caption (ALT text) causing error on posts.

Media/Image with caption (ALT text) causing error on posts.

  • I’m running WordPress 2.6.

    When I create a new post and upload and include an image with a caption specified I get an error at the top of my posts right above the post body.

    Warning: Compilation failed: characters with values > 255 are not yet supported in classes at offset 16 in /vservers/radianne/htdocs/wp-includes/shortcodes.php on line 213

    The error only occurs when the image has a caption used for the ALT attribute of the IMG tag.

    This was difficult to track down because there are bugs in updating the caption for images in the media library.

    I enter a caption upon upload of a photo and include the image in my post. I get the error. Next I edit the photo properties and delete the caption, but the error remains because the ALT attribute is still showing the caption I deleted.

    I upload an image without a caption (no error) and then edit the image to add a caption. There is no error because the ALT attribute is still blank.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • I am experiencing this problem too. I did some searching on google and people using Drupal experience this if their version of PHP is below 4.3.3, as mine is. What version of PHP are you using?

    I just upgraded my server to php 4.4.8 and the error has gone away.

    Thanks to WP-ServerInfo I see I am running on PHP 4.3.2. I’ll put a ticket in with my hosting provider for an upgrade.

    FYI; Display your host’s server PHP and MYSQL information (integrated into WordPress Admin Style) on your WordPress dashboard.
    http://lesterchan.net/portfolio/programming/php/#wp-serverinfo

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Media/Image with caption (ALT text) causing error on posts.’ is closed to new replies.