Support » Plugin: Checkout with Vipps for WooCommerce » Mange mail til kunde under status “På vent”

 • Resolved pannelars

  (@pannelars)


  En kunde prøve å handle og betale med Vipps og noe har skjedd feil. Orderen kommer inn i WC med denne statusen: “Kunne ikke belaste Vipps-betalingen – status satt til on-hold Ordrestatus endret fra Fullført til På vent.”

  Denne sendes ut til kunden hvert 10 minutt på mail. Tolker dette som en bug, noen løsning på dette?

  Om ønskelig kan jeg vise ordenen i WC om ønskelig.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
 • Plugin Author pmbakken

  (@pmbakken)

  Hei,

  Dette problemet har vi ikke vært borti før.

  Et par spørsmål:

  1. Er det kun en enkelt ordre du har dette problemet med? Eller gjelder dette alle/mange Vipps-ordre?

  2. Har du en plugin installert som manipulerer ordre-statuser? Det er nemlig ingenting i Vipps-pluginen som kjører periodisk på denne måten.

  Mvh Pål Martin, WP Hosting

  Plugin Author iverok

  (@iverok)

  Hei,

  I tillegg, meldingen er en du skal få kun hvis du forsøker å sette en ikke-“captured” ordre til “fullført” og capture mislykkes. Siden ordre da ikke er fullført blir den satt tilbake til “på vent”.

  Det virker altså som om noe automatisk forsøker å sette ordre til fullført hvert 10. minutt.

  Iver, Wp-Hosting

  Har kun skjedd for 1 ordre.

  Har en annen plugin til kasse systemet som gjør dette å sette ordre fra “På vent” til fullført”. Skal sjekke opp videre med de.

  Plugin Author iverok

  (@iverok)

  Akkurat. Det er et problem her at vår plugin ikke godtar at ordre blir satt til “fullført” om de ikke er “capturet”, siden ellers ville penger kunne forsvinne.

  Det kan være det tryggeste er å eventuelt modifisere den andre pluginen slik at den ikke gjør dette for Vipps-ordre (istedet kan du endre needs-processing-filterne). Hvis dette er vanskelig så kan vi eventuelt legge til et filter som gjør at du kan skru av denne feilsjekken – men husk, du vil da potensielt få fullførte betalinger der capture ikke er gjort, noe som er en potensielt kjedelig situasjon.

  Akkurat nå vil den enkleste løsningen for den konkrete kunden være å skru av vipps-pluginen og så sette den til “fullført” for så å håndtere betalingen manuelt.

  Takk for svar og oppklaring. Endret nå den andre plugin slik at Vipps ordre ikke blir endret noe mer

  Plugin Author iverok

  (@iverok)

  Fint – jeg tror det er det tryggeste i og med at capture kan mislykkes.

  Som et alternativ, hvis den andre pluginen har nok filtere og slikt, så kan du gjøre noe ala

   if ('vipps' != $order->get_payment_method()) return false;
      $ok = 0;
      try {
        $ok = $this->capture_payment($order);
      } catch (Exception $e) {
      }
   if (!$ok) ...

  før du lar den endre status i dette tilfellet. Du vil da ihvertfall ikke ende opp med ordre som står som “fullført” uten å være captured.

  Noen mulighet i Vipps plugin å velge hva status skal være om betaling er ok på ordre?
  Ønsker at ordre som er betalt settes til fullført automatisk

  Plugin Author iverok

  (@iverok)

  Ja, hvis ordren er både “virtual” slik at den ikke trenger shipping, og “downloadable” slik at den blir levert med en gang den blir kjøpt, så vil ordren nå bli trukket automatisk, og status satt til “Fullført” – med mindre capture mislykkes.

  Hvis produktet er av en slik art at det leveres i samme øyeblikk det blir kjøpt, men ikke er ‘nedlastbart’ per se, så kan du modifisere standard WooCommerce-filtere for dette, spesifikt

  woocommerce_order_item_needs_processing

  Hvis denne returnerer false for et produkt *og* produktet ikke trenger shipping (som kan styres av et annet filter, eller det kan merkes “virtual”) så vil bestillingen igjen gå rett til “fullført”.

  Hvis produktet ditt trenger shipping eller på andre måter ikke ‘leveres’ med en gang, kan du først gjøre capture/sette til “processing” når du leverer produktet, som tolkes som når leveransen av produktet starter, altså når det settes til “behandler” i Woo.

  Det beste for meg hadde vært å velge hvilken status Vipps setter ordre til etter fullført betaling uansett produkt type. Da kan jeg få dette til å matche status kassesystemet plukker opp ordre.

  Dere slik det er nå samme status for ordre som er betalt og klar til levering samt ordre som ikke er betalt og fullført. Blir da vanskelig for systemet å skille disse.

  Plugin Author iverok

  (@iverok)

  Hei, jeg er litt usikker på hva du mener her, men du vil nesten uansett kunne tilpasse det slik du vil med filterne jeg har nevnt (og noen til).

  Betalingen er ikke fullført når kunden har vært i Vipps-kassen og er returnert til butikken – pengene er kun reservert. Det er derfor de har status “on-hold”. Straks du setter ordren til “Behandler” eller “Fullført” så blir pengene trukket, siden leveransen da er i gang (eller er ferdig).

  Ordre som ikke er betalt men er fullført skal altså ikke kunne gå an.

  Å gå direkte til “Complete” er altså som nevnt mulig med filtere; men ut av boksen så håndterer Woocommerce dette kun med produkter som både er virtuelle og nedlastbare.

  Takk for svar og oppklaring

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
 • The topic ‘Mange mail til kunde under status “På vent”’ is closed to new replies.