• Failed to load resource: the server responded with a status of 500 () main-sitemap.xsl
    Both locally and on-site, the error is the same.
    In Firefox you get the message: Error loading style sheet: Processing of an XSLT style sheet has failed.
    I have changed the topic and disabled all plugins in local mode and the problem persists

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • Plugin Support Michael Tiña

    (@mikes41720)

    Hello,

    Upon checking your website’s sitemap index, it looks like it is showing as a blank sitemap.

    You can refer to this article for more information on how to troubleshoot it accordingly — https://yoast.com/help/my-sitemap-is-blank-what-s-wrong/#blank

    Your assessment is not correct, if observing, Failed to load resource: the server responded with a status of 500 () main-sitemap.xsl

    [26-Jul-2020 22:02:55 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function get_contents() on null in /home/politi17/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordpress-seo/inc/sitemaps/class-sitemaps.php:440
    Stack trace:
    #0 /home/politi17/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordpress-seo/inc/sitemaps/class-sitemaps.php(249): WPSEO_Sitemaps->xsl_output(‘main’)
    #1 /home/politi17/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-hook.php(287): WPSEO_Sitemaps->redirect(Object(WP_Query))
    #2 /home/politi17/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-hook.php(311): WP_Hook->apply_filters(”, Array)
    #3 /home/politi17/public_html/wordpress/wp-includes/plugin.php(544): WP_Hook->do_action(Array)
    #4 /home/politi17/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-query.php(1768): do_action_ref_array(‘pre_get_posts’, Array)
    #5 /home/politi17/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp-query.php(3432): WP_Query->get_posts()
    #6 /home/politi17/public_html/wordpress/wp-includes/class-wp.php(624): WP_Query->query(Array)
    #7 /home/politi17/public_html/wordpress/wp-includes in /home/politi17/public_html/wordpress/wp-content/plugins/wordpress-seo/inc/sitemaps/class-sitemaps.php on line 440

    The server configuration is:
    WordPress Address (URL):
    https: // localhost / wordpress
    and Site Address (URL) is: https: // localhost
    It does not work like this.

    If Address (URL):
    https: // localhost / wordpress
    and Site Address (URL) is: https: // localhost / wordpress
    There it works.

    In the meantime I have disabled the option.

    hello
    same issue on all my websites with version=14.6.1
    downgrade to 14.6 help me…

    @politikaperu

    We would like some more information.

    1. Your Site and WordPress addresses in the Settings-General should match. If they are not matching, please make it so both fields show the same URL. If you do that, does the issue resolve?

    2. Can you confirm you are using WordPress 5.4.2? You can check by clicking on the W in the top left and selecting About. If you need to update, please check with your host provider. Please know that if you are using an older version of WordPress Core you may experience unexpected behavior with Yoast. This guide explains more: https://yoast.com/why-we-dont-support-old-wordpress-versions/.

    3. Can you confirm you are using the most recent Yoast SEO, v14.6.1? If you update, does the issue resolve?

    4. Does clearing your caching from your theme, plugin, server, CDN like CloudFlare or browser resolve the issue? If you are not sure how to clear caching from theme/plugin please speak to those authors. If you want to clear cache from the server, please speak to your host provider. To clear the cache from a browser use this guide: https://yoast.com/help/how-to-clear-my-browsers-cache/

    @cdk-comp

    We are happy to help! If you are still experiencing the issue per the forum guidelines, we ask that you please create separate topics for the issues you are experiencing.

    That way it’s easier to track issues and provide assistance on your specific concerns on your specific site. Plus, you will get your own alerts for the issue rather than someone else’s. You may make a new topic here: https://wordpress.org/support/plugin/wordpress-seo/#new-post.

    Thanks!

    1.If Address (URL): https://localhost/ wordpress and Site Address (URL) is: https:// localhost/wordpress. There it works.

    2. WordPress 5.4.2.
    3. Yoast Versión 14.6.1.
    4. Clear chache and developer mode.
    5. Sitemap of jetpack active temporaly.

    Hi,

    To confirm, on the website which has the issue if you go to Settings-General does the Site and WordPress address fields show the exact same domain?

    No. If I change the address for both then it works.

    The server configuration is:
    WordPress Address (URL):
    https: // localhost / wordpress
    and the site address (URL) is: https: // localhost. It does not work like this. the * .xls file fails

    Hi,

    The address should be the same for both. See image: https://pasteboard.co/JjCMoGX.jpg. Both fields should be the same. If they are not the same, they need to be changed.

    7 years ago I had WordPress configured that way and with that configuration I used the Yoast sitemap. If you can’t modify, for that specific case, please use the native WordPress sitemap that will come out in the next update, in the meantime please use the Jetpack sitemap.

    Plugin Support Michael Tiña

    (@mikes41720)

    Hi,

    Just to clarify

    Does not work:

    WordPress Address URL – https://localhost/wordpress
    Site Address URL – https://localhost

    Works:

    WordPress Address URL – https://localhost/wordpress
    Site Address URL – https://localhost/wordpress

    If you try another browser aside from Firefox or a different device, do you still get the same errors?

    It is right.
    With all browsers it gives 500 error about the * .xls file

    Plugin Support Michael Tiña

    (@mikes41720)

    Hi,

    Just to clarify, this issue only started occurring with the latest version of Yoast SEO for WordPress v14.6.1? Would it indeed not be possible for you to change the WordPress/Site Address URL so they are of the same URLs?

    1. Yes, it only started with the current version of Yoast 14.6.1.
    2. No.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • The topic ‘main-sitemap.xsl – error 500’ is closed to new replies.