Support » Plugin: All In One WP Security & Firewall » Login Captcha does not work on first login attempt

  • Hello, AIOS people. Thank you for the excellent plugin. It works very well for me, I have a small annoyance though. Can you help me please figure out why I get an error about cookies when I login for the first time – I enter user name/password and the captcha value. On the second try I get through and log in successfully.

    Can it have something to do with the login page first opening from the browser cache? I tried Firefox, Chrome..

    • This topic was modified 5 years, 3 months ago by Ascar.
    • This topic was modified 5 years, 3 months ago by Ascar.
    • This topic was modified 5 years, 3 months ago by Ascar.
Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Plugin Contributor mbrsolution

    (@mbrsolution)

    Hi, which browser are you currently using? Can you test the login on a different browser?

    Thread Starter Ascar

    (@mantukai)

    @mbrsolutions,

    I mentioned in the original post that I have tested in Chrome and Firefox. My primary browser is Firefox. In fact, I have just tried Chrome and got logged in on first go. Hm, let me try a clean and fresh FF profile now.

    Thread Starter Ascar

    (@mantukai)

    @mbrsolutions,

    This issue seems to be specific to Firefox. I have just tried logging into dashboard in a pristine Firefox profile with 0 history and 0 add-ons installed and hit the same error message about cookies being disabled. When I entered a new calculated value I got logged in….

    I will test with Chrome again to make sure it works smoothly in Chrome.

    Thread Starter Ascar

    (@mantukai)

    No, same problem in Chrome. This problem seems to be residing on the server side OR it has something to do with Cloudflare caching.

    Hello,

    Are you using an SSL for your site?

    Thread Starter Ascar

    (@mantukai)

    @hasanfachrul,

    Yeap, SSL certs issued by Cloudflare.

    @mantukai

    I don’t really know what’s the cause, But could you deactivate the plugin and try to login and see the problem still exists or not.

    If still exists, MAYBE it caused by the SSL not the plugin.
    If not, it caused by this plugin.

    Thread Starter Ascar

    (@mantukai)

    @hasanfachrul

    What plugin do you suggest that I deactivate? If I turn AIOS off there will not be Login Captcha anymore. If I have to turn SSL off then the idea of using AIOS will be defeated.

    Just to make it clear – I can log in, I have access to the dashboard. I just can’t log in on the first go. When the login page loads it asks me to do some arithmetic calc e.g. enter the result of deduction of 1 from 11. When I enter 10 the page says the cookies are disabled. Then it gives me a new equation, e.g. how much is 13 + 14 and when I enter 27 it lets me in. So, I have to log in twice while I have to it just once.

    @mantukai

    Its just for a temporary fix and knowing what causes the problem still exist.

    I suggest you to deactivate the AIOS.

    I have the same problem with you earlier, and this plugin is not installed yet in my wordpress site.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘Login Captcha does not work on first login attempt’ is closed to new replies.