Support » Plugin: LiteSpeed Cache » LiteSpeed CPU Consumption

  • Resolved Rıdvan Atmaca

    (@ridvanatmaca1622)


    After installing the new version of LiteSpeed, I made no changes to the settings. I haven’t installed any other plugins on my site. I have not made any updates. That’s why CPU consumption, which I think is from LiteSpeed, started. My CPU consumption has reached 100/100. I disabled all my LiteSpeed ​​settings and saw that CPU consumption was over. I am using the initial settings and have never encountered CPU consumption from LiteSpeed ​​before. I think this issue is due to the last update.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • Plugin Support qtwrk

    (@qtwrk)

    Hi,

    Thanks for the report.

    If possible , could you please enable the options back and to narrow down which option that actually cause the load ?

    Best regards,

    Rıdvan Atmaca

    (@ridvanatmaca1622)

    I will try all the settings one by one.

    Rıdvan Atmaca

    (@ridvanatmaca1622)

    By the way, is there an article about the proposed LiteSpeed settings? I have always used my own settings to this day.

    Plugin Support qtwrk

    (@qtwrk)

    Hi,

    Your setting should still valid , this high cpu might be a code bug that run into loop or something as result to high cpu usage.

    if we can identify which option , we can check for the root cause.

    Best regards,

    Rıdvan Atmaca

    (@ridvanatmaca1622)

    I couldn’t understand the exact reason for CPU usage. It dropped 70% when LiteSpeed was disabled. However, consumption still continues. I think I need to contact the hosting company.

    Plugin Support qtwrk

    (@qtwrk)

    Hi,

    Is your traffic normal as before ? higher traffic will obviously creates more consumptions.

    Best regards,

    Rıdvan Atmaca

    (@ridvanatmaca1622)

    There is no change in my site traffic.

    Rıdvan Atmaca

    (@ridvanatmaca1622)

    I don’t know what setting. But after deleting LiteSpeed, I installed it again. CPU consumption increased again. Unfortunately I did not understand which setting was causing, but there is such a situation.

    Rıdvan Atmaca

    (@ridvanatmaca1622)

    I think the problem has improved. I probably did something I shouldn’t have done in the css and js settings. However, the problem seems to have improved now.
    Thank you for the add-on. Good work.

    Plugin Support qtwrk

    (@qtwrk)

    Hi,

    So you mean when you turn off JS/CSS options , it improves ?

    Best regards,

    Rıdvan Atmaca

    (@ridvanatmaca1622)

    Partially improved. But there is no problem as before.

    Plugin Support Hai Zheng⚡

    (@hailite)

    Not sure if its related or not, but worth mention, Max Combined File Size setting is changed to 2MB from 1.2MB. If your site is a css/js heavy site, that might affect.

    Hi Everyone,

    I have similar high CPU issue. I use this plugin two of my websites. For easy identification I changed one of them to php-fpm 7.3 other one 7.4.

    One website is no CPU issue but other one high CPU usage. I don’t know this is related with this plugin or not. I use AMP Plugin also. I will disable one by one to understand issue.

    The website has an issue has a mirror. Is this issue related with that? I mean my website has two domain a.com and b.com. LiteSpeed Cache compatible with that?

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.