WordPress.org

Forums

[resolved] Links not working in Google Chrome, but work with all other web-browsers. (18 posts)

  1. Adam_Murphy
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,

    I have a problem with my wordpress site (www.superstokedmagazine.com) - suddenly, without making any apparent changes, the links stopped working in Google Chrome (even with the last version) - meaning that the page is useless to all users using Google Chrome (which is about 20% according to my google analytics). Naturally, this is a major problem, which I could really need your help with. I was hoping that it would sort itself out with a Google Chrome update, but unfortunately it didn't.

    I searched the forum and found a similar problem with google chrome:
    http://wordpress.org/support/topic/links-are-not-working-in-google-chrome-but-fine-ie

    But this error was specifically linked to a plugin "Simple Page Sidebars", which we are not using here at our website. The author of the SPS plugin thought it was linked to CSS problems, but keep in mind I did not do any changes before the error occurred.

    Would be very grateful for any help on this matter. Thank you in advance.

    - Adam

  2. Andrew
    Nuh uh moderator
    Posted 1 year ago #

    Have you tried deactivating all plugins to see whether any could be responsible?

  3. Adam_Murphy
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for the suggestion, Andrew Nevins. Gave it a go, but no change unfortunately.. :/ Plugins we run are:
    - BAW Manual related post
    - Duplicate post
    - Google analytics Dashboard WP
    - WordPress Jetpack
    - Nivo slider
    - Sucuri security
    - Updraftplus
    - Video thumbnails
    - Woocommerce

    Any other ideas?

    - Adam
    @ http://www.superstokedmagazine.com

  4. Andrew
    Nuh uh moderator
    Posted 1 year ago #

    Hi Adam, I know it's a big ask because it's your live site but could you keep them deactivated while we diagnose what's wrong?

  5. Adam_Murphy
    Member
    Posted 1 year ago #

    Oh, ok. :) Sure thing, Andrew. Will keep them deactivated for 1 hr starting in 5 minutes. Thanks for helping me out.

  6. Adam_Murphy
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hmm.. the only plugin I did not deactive was WordPress SEO by (scared of losing all the meta descriptions etc.). Is that ok?

  7. Andrew
    Nuh uh moderator
    Posted 1 year ago #

    Sounds like that's fine.

  8. It's probably OK but if you want to be safe (safe is good) then make a full file and database backup of your installation.

    http://codex.wordpress.org/WordPress_Backups
    http://codex.wordpress.org/Backing_Up_Your_Database
    http://codex.wordpress.org/Restoring_Your_Database_From_Backup

    That way even if you somehow do lose those settings then you'll be able to put it all back.

    With that plugin I think it will preserve it's settings but I'm a real fan of safety nets too. ;)

  9. Andrew
    Nuh uh moderator
    Posted 1 year ago #

    The issue is caused by a style applied to the logo in the footer:

    #footer_logo {
     width: 306px;
     background: url(assets/img/footer-logo.png) top left no-repeat;
     height: 65px;
     display: block;
     text-indent: -99999999px;
     margin: 0 0 8px 0;
    }

    Specifically this style:

    text-indent: -99999999px;
  10. Adam_Murphy
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for your concern, Jan. Did a manual backup yesterday uploading the public_html folder manually to a folder on my computer using FileZilla. Hoping that would do the trick if anything was to happen. :-)

    Andrew Nevins: YOU, MY GOOD MAN... ARE A LIVING LEGEND! Thank you so much! Any ideas on how to resolve the issue? What parameters I should set it to, for example?

  11. Andrew
    Nuh uh moderator
    Posted 1 year ago #

    Your footer logo doesn't have any text so you can remove that style.

  12. Hoping that would do the trick if anything was to happen. :-)

    I'm really glad it's working (Andrew is really good BTW) but the DB portion where the settings aren't in the files. Give those links a read. Your installation is valuable and have it backed up somewhere will let you sleep nights. :D

  13. Adam_Murphy
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ahh, was unaware of that, Jan. Thank you!

    Finally managed to track down

    "#footer_logo{width:306px;background:url(assets/img/footer-logo.png) top left no-repeat;height:65px;display:block;text-indent:-99999999px;margin:0 0 8px 0}"

    in the CSS-stylesheet. Just to be totally noob (and safe!) Can I safely remove this section 'no-repeat;height:65px;display:block;text-indent:-99999999px;margin:0 0 8px 0' ?

    What an educational sunday this is turning out to be - THANKS and thumbs up to the two of you!

  14. Andrew
    Nuh uh moderator
    Posted 1 year ago #

    It looks like your theme is using some sort of CSS minification. Making a change in the minified file will be a temporary fix.

    We don't know how your theme was built (assuming it is custom), but generally you need to track down where your original CSS is and then remove this style:

    text-indent:-99999999px;
  15. Adam_Murphy
    Member
    Posted 1 year ago #

    Oh, just realized you told me the answer already.. silly me! Sliced out ;text-indent:-99999999px;margin:0 0 8px 0' and now it is working PERFECTLY with Google Chrome. Should have come to you guys sooner. #Legends #RESOLVED #THANKS!

  16. Adam_Murphy
    Member
    Posted 1 year ago #

    I did, Andrew. Thanks! Have a great day. :-)

  17. kimberleyaroper
    Member
    Posted 1 year ago #

    Dude, you rock! I couldn't figure out why a header link worked in IE (bleagh!) but not in Chrome or Firefox. I gave the div a z-index of 1 and a position:relative attribute, and YOWZA! Problem solved!

    Thanks for being awesome!

  18. justinmixer
    Member
    Posted 11 months ago #

    I am having the same problem but I could not find a similar style to the one that was causing Adam's problem. Our site is http://www.studiotrilogy.com. Any help would be greatly appreciated!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic