Support » Plugin: NGG Smart Image Search » Linked images

  • Resolved mallerock

    (@mallerock)


    Hi! I’ve just downloaded your plugin and it works perfectly.
    I just have a problem to link thumbnail image to Nextgen gallery image.
    I’d like to use ngg basic thumbnails. When i click on a thumbnail it says
    “No searchstring for images entered”
    Do you have any suggestions?
    This is my actual setup
    [hr_SIS_textbox usertype=’logged_in’][/hr_SIS_textbox][hr_SIS_textbox usertype=’public’][/hr_SIS_textbox]<br><br>[hr_SIS_search_nextgen_images display=’ngg_basic_thumbnails’]

    Thanks for your time

    Luisa

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Plugin Author wpo-HR

    (@wpo-hr)

    Hi Luisa,

    you can drop the hr_SIS_textbox shortcodes in your actual setup, as you do not provide any text.

    Just use
    [hr_SIS_nextgen_searchbox]
    [hr_SIS_display_images display=’ngg_basic_thumbnails’]
    on any page to provide a searchbox (that was missing in your actual setup) and to display the result list (you are using the old form hr_SIS_search_nextgen_images, which should be changed to hr_SIS_display_images).

    Best regards
    Harald

    Hi Herald
    It doesn’t work… If i delete shortcodes in setup and i use only [hr_SIS_nextgen_searchbox]
    [hr_SIS_display_images display=’ngg_basic_thumbnails’] on each page, the results doesn’t look like ngg basic thumbnails and they have descriptions.
    I’d them to look with any description and on basic thumbnails.
    Moreover i got this warning for each image
    Warning: filesize(): stat failed for https://www.malleusdelic.com/site/wp-content/gallery/f/FF_variant.jpg in /home/malleusdelic/public_html/site/wp-content/plugins/ngg-smart-image-search/public/class-ngg-smart-image-search-public.php on line 1048

    You can try by yourself going here https://www.malleusdelic.com/site/2002-2/
    Thanks for your help!
    Luisa

    So my actual setup now is
    [hr_SIS_textbox usertype=’logged_in’][/hr_SIS_textbox][hr_SIS_textbox usertype=’public’][/hr_SIS_textbox]<br><br>[hr_SIS_display_images]

    and i’m using on each page these shortcodes
    [hr_SIS_nextgen_searchbox]
    [hr_SIS_display_images display=’ngg_basic_thumbnails’]

    The result is not showing basic thumbnails with any description but list on images in a column with description

    Plugin Author wpo-HR

    (@wpo-hr)

    Hi Luisa,
    basic thumbnail display should work for you as described.
    If you enter the searchstring rock>bt as shown here you will dynamically get a basic thumbnail display as desired.
    To get it permanently, you must use the parameter
    display=ngg_basic_thumbnails
    or
    display=’ngg_basic_thumbnails’ (be careful: do not copy this text! WordPress changes the quotation marks for display in textfields. You must type these quotation marks by yourself, do not copy from wordpress reply text here).

    Best regards
    Harald

    Hi Harald
    Now it’s working! But when i click on thumbnail it doesn’t open the image ’cause it’s not linked…
    Any suggestions?
    Thank you very much

    Luisa

    Plugin Author wpo-HR

    (@wpo-hr)

    Hi Luisa,

    when looking at the source code of your page it seems to me that there is a conflict between the way you are using nextgen gallery and the smart image search plugin.

    Smart image search first searches for the desired images and than passes the result list to a dynamically defined nextgen gallery which displays the thumbnails and subsequently the images in the current browser tab.
    This works fine in most situations.
    However, if e.g. nextgen gallery uses different pages for all the images it calls the same browser page again passing the new gallery page number. But the current page receives no search parameters in this situation, therefore no search result list is generated and no dynamically build up nextgen gallery is called.
    Your situation looks similar. Nextgen gallery passes this parameters:
    class=’use_imagebrowser_effect’ data-imagebrowser-url=’https://www.malleusdelic.com/site/search-ngg-images-6/nggallery/image/%STUB%&#8217;
    so it seems to me that it redirects the image display back to the current page thereby loosing the context.
    Sounds a bit difficult to resolve.
    Maybe you can reset the settings of the basic gallery display to there default values which should work.
    Best regards
    Harald

    Hi Harald
    these are my nextgen gallery settings for Basic Thumbnails

    Override thumbnail settings No
    Images per page 18
    Number of columns to display 6
    Enable AJAX pagination Yes
    Add Hidden Images No
    Use imagebrowser effect Yes
    Show slideshow link Yes
    Template Default

    Do you think i should change Ajax and imagebrowser?

    Plugin Author wpo-HR

    (@wpo-hr)

    Try AJAX pagination No and imagebrowser effect no and set images per page to 30 (i.e. to the number which is set as limit for displaying search results)

    Great!
    Now it’s working! Many thanks for your help!
    L

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘Linked images’ is closed to new replies.