Support » Plugin: Lightbox Plus Colorbox » Lightbox Plus Partially Working (Gallery only)

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • This has been a problem since WP 4.4.
    WP 4.4+ adds “attachment wp-att-xxx” to the “Link Rel” attribute of an image added to a page/post. This causes Lightbox Plus to ignore the image, which then just opens as a larger image (default WP action).
    If you clear the Link Rel content, all works as before.
    To ask customers to do this for each image inserted is not on. Other lightbox plugins don’t have this problem. I now use Simple Lightbox – https://wordpress.org/plugins/simple-lightbox/, which works great.
    This problem has been mentioned a number of times in these comments (see https://wordpress.org/support/topic/dont-work-on-wp-44?replies=15), and although there was apparently an update to the plugin a month ago, and it’s stated that it’s compatible to WP 4.4.2, I can’t get it to work.
    Shame, as it was a good plugin.
    There is a “fix” by modifying the code in one of the WP files, but this could be over written with a WP update. See http://www.web266.de/tutorials/wordpress/wordpress-update/update-4-4/ (need to use google translate) or https://core.trac.wordpress.org/ticket/34826
    Basically, using ftp, open “/wp-admin/includes/media.php” and remark out line 125:
    $rel = ' rel="attachment wp-att-' . esc_attr( $id ) . '"';
    and replace with:
    $rel = 'attachment wp-att-' . $id;
    This fixes the problem, but may be over written in a future WP update.
    If someone can tell me another way to install this plugin that gets it to work correctly, I’d love to hear it. Otherwise it’s not being used on any of my sites any more.

    @rogert42: you’re a lifesaver! I really like this plugin and this fixed the issue. I’ll keep this info in my notes, but hopefully they fix it in future releases. Appreciate the info!

    Same problem here. It’s ok for me to delete the rel attribute for new post, but I cannot go back in time to do this for old posts. I’m wondering if the author read this complains.

    RogerT42, thank you so so so much! You save my life and blog of my wife! 🙂

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Lightbox Plus Partially Working (Gallery only)’ is closed to new replies.