WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » NextGEN Gallery - WordPress Gallery Plugin » Lightbox only shows up after second click

Lightbox only shows up after second click

  • I have the latest version of nextgen installed on WordPress 3.4.2 and Lightbox plus.

    The problem I am having is that I add a imagebrowser to my post and the first time you click on an image, it navigates to the source image in the browser full screen. If you then click back and click the same image again, it pops up in lightbox like its supposed to. This occurs with every image.

    Any thoughts on why this might be happening? Thanks

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • if you go to gallery>options>gallery settings is “show imagebrowser” checked?
    if it is try unchecking it.

    its unchecked

    there’s gotta be a setting somewhere either in nextgen or in lightbox plus that is causing this. or possibly another plugin conflicting.
    sorry i can’t be of more help.

    Ya I figured the same but I dont have enough experience with WP to know where to start.

    Thanks for the attempt

    yeah, just poke around and read through all the options. make sure you don’t have another image-related plugin that could be conflicting.

    so far just the built in media library, nextgen and lightbox plus

    well, i know this might sound like a crappy solution, but have you considered trying a different lightbox plugin?
    i use simple lightbox and it works great.

    gave that a shot, now lightbox doesnt show up at all

    you have to “enable lightbox”
    go to plugins, installed plugins, then you’ll see it there and click settings.
    also go to gallery>options>effects and make sure “none” is selected.
    incidentally, this might have been messing up your previous lightbox plus.

    i went back to lightbox plus and in gallery>options>effects I had “lightbox” selected. When I tried NONE like you said it failed to load lightbox at all. I can give simple lightbox a try again.

    Your suggestion worked with simple lightbox.

    Just wish it operated and looked as pretty as lightbox plus.
    Thanks for the help diagnosing though!

    yes, try it again.
    that NONE setting was critical for me.
    simple setting somewhere is messing you up.
    going to sleep. hope you get this solved as it’s starting to stress me out.

    by the way, i assume when you tried simple lightbox that you removed/deactivated lightbox plus?
    whichever one you’re trying to use you need to make sure it’s enabled, not just the plugin activated, and that wordpress and nextgen aren’t trying to do their own thing on top of it/behind it.

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • The topic ‘Lightbox only shows up after second click’ is closed to new replies.
Skip to toolbar