Support » Fixing WordPress » Lightbox not working :(

  • Resolved jdf0

    (@jdf0)


    Hi everyone. I’m currently working on a project for a client. He requests the images open up in a different window but on the same page (lightbox).

    I’ve had it work on other sites that I’ve worked on in the past. For some reason, the images open up in a new window and NOT in lightbox.

    Here’s the “testing” page. Do note that the page isn’t finished and I put only one image to work right now.

    http://www.kumarsapra.com/press-testimonials/

    Here’s the site that I am following for the lightbox:
    http://www.ibm.com/developerworks/web/library/wa-ltbox/

    Before this, I’ve tried every popular lightbox plugin. They all have the same problem. They open up in a new page. Please, all help would be greatly appreciated!

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 29 total)
  • Can you replicate the problem using the default 2012 theme with all other plugins deactivated?

    Yes, all of the plugins are deactivated before I started working on it.

    Here’s the HTML I put for the page:

    <br />
    <div id="page"><br />
      <div id="images"></p>
    <p>   <ul class="gallery"></p>
    <p>    <a href="http://www.kumarsapra.com/wp-content/uploads/2013/05/Ujjwal-Sapra-2.jpg" rel="lightbox">
    <li><img src="http://www.kumarsapra.com/wp-content/uploads/2013/05/Ujjwal-Sapra-2.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo02.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo03.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo04.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo05.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo06.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo07.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo08.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo09.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo10.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo11.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo12.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo13.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo14.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo15.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo16.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo17.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo18.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo19.jpg" alt="description" /></li>
    <li><img src="img/photo20.jpg" alt="description" /></li>
    <p> </div><br />
    </div></p>
    <p></a>

    And did you switch to the default 2012 theme?

    I don’t quite understand what you mean by “2012 theme”? I built this theme by hand.

    And that might be the problem. What happens if you switch to the default 2012 theme?

    Are you talking about switching the themes? I do not have a “2012” theme in the themes area….

    DO you mean “twenty twelve”? lol please wait while I see how it looks

    It comes out in it’s uncompressed, image size. No light box either

    Then you need to download a copy of the theme to your site. All WordPress sites should have an unedited copy of the current default theme. Having access to it is vital when dealing with a range of site issues.

    ^^I wrote in the post prior that I do have 2012 and I tested it…

    Is the lightbox part of the your custom theme or are you using a lightbox plugin?

    I tried both routes. They did not work for some reason. I did that custom lightbox from the site I posted in my original post. I’ve tried the lightbox plugins (prettyphoto, lightbox 2, lightbox gallery, etc). they all have the same problem:( the images dont open in a lightbox, they open in another img window

    I have tried all of them with the other lightbox plugins disabled so they do not conflict. Even with only one on and the other disabled, same problem

    Is the lightbox part of the your custom theme or are you using a lightbox plugin?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 29 total)
  • The topic ‘Lightbox not working :(’ is closed to new replies.