Support » Fixing WordPress » Latest update has caused things to stop working

  • Unwanted Life

    (@unwantedlife)


    Hi,

    For some reason your latest update caused the sidebar in page and post creation and editing to stop them randomly being able to be used. Clicking the sidebar menu options does nothing, they won’t open and don’t respond. But I need them to finish setting up my posts

    Also, I can no longer select a custom colour for my text in the ‘paragraph’ block.

    Is there a way to upload a video here? It’d be easier to show you want I mean rather than explaining it with my dyslexic brain

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • Thread Starter Unwanted Life

    (@unwantedlife)

    Also, this latest update undid a problem the update before it had fixed. Now my featured images keep disappearing from my posts again. It’s been a problem I’d complained about for almost a year, but the update before this recent one had fixed that. But now your recent one had brought back the problem, only it’s much worse than before

    Joy

    (@joyously)

    When things don’t work in the editor, it’s about Javascript. See this article for how to find the error: https://wordpress.org/support/article/using-your-browser-to-diagnose-javascript-errors/

    Thread Starter Unwanted Life

    (@unwantedlife)

    I don’t think I have access to any of those debugging options on my Managed WordPress account

    Joy

    (@joyously)

    Well, this forum is for self-hosted WordPress, so perhaps you are in the wrong place.

    Thread Starter Unwanted Life

    (@unwantedlife)

    The problem exists on Chrome, Explorer, Opera, and Comodo Dragon

    Thread Starter Unwanted Life

    (@unwantedlife)

    I am self-hosted, just managed plan so I don’t have to deal with all the complex stuff

    Joy

    (@joyously)

    We can’t see your editor, so you will have to follow the instructions at least for how to find the Javascript console so you can see the error. If you don’t have DEBUG on, it shows less information, but it’s better than nothing.

    Thread Starter Unwanted Life

    (@unwantedlife)

    JQMIGRATE: Migrate is installed, version 3.3.2
    post.php?post=7916&action=edit:1 [DOM] Found 9 elements with non-unique id #_ajax_nonce: (More info: https://goo.gl/9p2vKq) <input type=​”hidden” id=​”_ajax_nonce” name=​”_ajax_nonce” value=​”3353fbad8a”>​ <input type=​”hidden” id=​”_ajax_nonce” name=​”_ajax_nonce” value=​”3353fbad8a”>​ <input type=​”hidden” id=​”_ajax_nonce” name=​”_ajax_nonce” value=​”3353fbad8a”>​ <input type=​”hidden” id=​”_ajax_nonce” name=​”_ajax_nonce” value=​”3353fbad8a”>​ <input type=​”hidden” id=​”_ajax_nonce” name=​”_ajax_nonce” value=​”3353fbad8a”>​ <input type=​”hidden” id=​”_ajax_nonce” name=​”_ajax_nonce” value=​”3353fbad8a”>​ <input type=​”hidden” id=​”_ajax_nonce” name=​”_ajax_nonce” value=​”3353fbad8a”>​ <input type=​”hidden” id=​”_ajax_nonce” name=​”_ajax_nonce” value=​”3353fbad8a”>​ <input type=​”hidden” id=​”_ajax_nonce” name=​”_ajax_nonce” value=​”3353fbad8a”>​
    unpaywall.js:10 unpaywall: got settings Object
    DevTools failed to load SourceMap: Could not load content for https://frontend-services.ionos.com/t/ias/js/ias.js.map: HTTP error: status code 404, net::ERR_HTTP_RESPONSE_CODE_FAILURE

    Thread Starter Unwanted Life

    (@unwantedlife)

    seems I can’t load the error message here due to having to be held for moderation

    Joy

    (@joyously)

    I think none of that is the real error. All it indicates is you have a plugin that is creating more nonces than needed (and using the same ID for each one) and a script that has a console message (debug info that should have been removed).
    Perhaps if you use the Health Check plugin in Troubleshoot mode, to disable plugins for your user only, you can isolate the plugin that makes the editor stop working. Then it’s a matter of asking that plugin author for a fix.

    Thread Starter Unwanted Life

    (@unwantedlife)

    I created a subdomain to check it out and the problem still exists, no active plugins and using the theme twenty twenty-one

    Joy

    (@joyously)

    Do you have any browser extensions that could be interfering?

    Thread Starter Unwanted Life

    (@unwantedlife)

    I wouldn’t have thought so given that the same issue was there on the other browsers I tested it on earlier

    Joy

    (@joyously)

    Perhaps there is some restriction imposed by your managed host. I’m not sure what to ask about, but you should ask them. If it were WordPress, we would be getting a whole lot of these reports, but we are not.

    Thread Starter Unwanted Life

    (@unwantedlife)

    Hi,

    So my host seems to think this is the fix I need

    https://www.zeninvader.com/fix-devtools-failed-load-sourcemap/

    But I have zero development skills, can’t afford to pay someone to fix the issues the update caused, and because of my dyslexia, don’t understand a thing it says. Is there a super simple way to do this fix?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.