WordPress.org

Forums

BadgeOS
[resolved] kills site (19 posts)

  1. stimsonm
    Member
    Posted 2 years ago #

    when i load this plugin things work fine but when i close the browser and come back i cant get into the site, it wont pull up. if i rename the plugin which deactivates it i'm able to get back in. Any thoughts?

    http://wordpress.org/extend/plugins/badgeos/

  2. Brad Williams
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Did you see any error messages when your site wouldn't load? Sounds like it might be conflicting with your theme, but hard to say without more details.

  3. thecorkboard
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'll second this. With wp-debug true, here are the errors I get when trying to login to the backend:

    Notice: Trying to get property of non-object in badges.learn.thecorkboard.org/wp-content/plugins/badgeos/includes/triggers.php on line 103

    Notice: Trying to get property of non-object in badges.learn.thecorkboard.org/wp-content/plugins/badgeos/includes/triggers.php on line 103

    Notice: Trying to get property of non-object in badges.learn.thecorkboard.org/wp-content/plugins/badgeos/includes/triggers.php on line 103

    Notice: Trying to get property of non-object in badges.learn.thecorkboard.org/wp-content/plugins/badgeos/includes/triggers.php on line 103

    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at badges.learn.thecorkboard.org/wp-content/plugins/badgeos/includes/triggers.php:103) in badges.learn.thecorkboard.org/wp-includes/pluggable.php on line 876

    With debug off, it adds another 24 seconds of load time to get into the backend. I'm investigating using this plugin with a team of students to use in a massively open online course of 400 students. We'd love to be able to highlight your great work, but at the present time it looks like it is unusable for us.

    Let me know if there is anything I can do to help you fix this.

    Thanks,
    ~Kyle~

  4. BadgeOS
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Kyle:

    Can you deactivate the Achievements plugin momentarily to see if the issue persists with that plugin deactivated? Our support team can troubleshoot further as needed, but I'd like to see first if perhaps there is a plugin conflict, to isolate the issue you are experiencing.

  5. thecorkboard
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi-

    Achievements was deleted, BadgesOS network activated. Load time is still +24 seconds from wp-login.php to wp-admin, and the same errors are thrown with wp-debug true.

    E-mail me at kylejones [A T] thecorkboard [D O T] org if you'd like a super admin password.

    Thanks!
    ~Kyle~

  6. thecorkboard
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey there-

    Any progress on this with the admin account I gave you? Just curious where things are at.

    Thanks,
    ~Kyle~

  7. Michael Beckwith
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi Kyle,

    I'll be the one looking into it, I just haven't gotten to it quite yet tonight. Still early for me, so still time. I'll be in touch.

  8. Michael Beckwith
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Kyle,

    could you give me a list of stuff to look for that you were experiencing?

    I have the long load time already. Also could you make sure debugging is on. I'll be around all night so whenever you can.

  9. Michael Beckwith
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I did turn off Achievements for the moment. Haven't really seen anything funny yet.

    Something I've noted so far.

    On the /badgesos-directory/ page, we need to specifically pass in a achievement type at the moment. The code defaults to "all", but it isn't quite done yet. There is also a limit of only one shortcode with one achievement type per page, otherwise the ajax doesn't seem to work. Hopefully in the next release, we'll have a proper way to display all badges at once.

  10. thecorkboard
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi Michael-

    Debug is back on. The load time is the only issue so far that we've experienced, which I documented. But now that I look at the pages with debug on, I'm seeing errors at /badgesos-nomination/ and /badgesos-directory/

    Thanks for the heads up about the directory. I think I can design around that for now, but it would be a great feature to have.

    Let me know what I can do to help. Thanks.

  11. Michael Beckwith
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Have you noticed if it's an issue that occurs when you have debug turned off? I noticed it for sure after you enabled it, but when I first logged in, I didn't have any real issue.

  12. thecorkboard
    Member
    Posted 2 years ago #

    Michael-
    We did notice it before debug was on. That's why we started to investigate it. Three different users–myself and two student who are developing the badges–from across the U.S. noticed this.

    Have any idea what's up?

  13. Michael Beckwith
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I have hunches, but I can't properly prove them. I think something with the triggers is getting hung up when logging in. One of the things the plugin keeps track of is user login count. As you've seen, it seems to stutter and then crash from login button click to success. However, to fix it, I'd need to see what's going on more in depth and more hands on than just a login to the WP Admin.

  14. thecorkboard
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok, thanks for digging around. This site won't be deployed until the end of August, so I guess I'll hope for a fix by then. My dev server is much slower than my robust live server, so maybe it'll speed up a tad on that.

    I'll keep an eye out for updates. Let me know if you want me to test anything.

    [ Signature moderated. ]

  15. Michael Beckwith
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Yeah, sorry I wasn't able to find any immediate solution. I posted to internal resources about my thoughts on trigger.php, but there's no guarantee we can debug without the actual server in question. However, that's a lot of trust to put in a 3rd party, with so much access.

  16. Michael Beckwith
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hey Kyle, due to the fact that the BadgeOS team have not observed this behavior on any other site yet, understanding what's happening on yours, and what additional factors are at play, will be informative. Please contact us via the form at http://badgeos.org/contact/ and include your contact information. We'd like to set up a time to talk in real time, screenshare or get FTP credentials so we can investigate your issue further. We all want to make sure your MOOC is successful.

  17. thecorkboard
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi-

    I just submitted my information. I'm also going to do some testing on the live server to try to duplicate the problem.

    Thanks,
    ~Kyle~

  18. thecorkboard
    Member
    Posted 2 years ago #

    Well....

    On the live server, it is running like a champ. Not even an error notice when debug is on. Not exactly sure why that is, but I'll take it! Still game to help you all track down the problem on my dev server or do the best I can to provide you access to the live server (not mine, so we might have issues there).

  19. Michael Beckwith
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Kyle, Awesome thing to hear. Unless something else comes up, let's hold off on hassling you for dev server access, since things are working well for you in your production environment, and we have not replicated this elsewhere.

    We're going to be adding some "sanity checking" in the next version just to be sure to avoid similar things in the future. We believe, somehow, that the plugin is struggling with the $user_data object at login and thus throwing the errors. Hopefully we can fix and prevent in the near future.

    In the meantime, let us know if you need anything else as you build out your MOOC. Everyone involved with making BadgeOS is eager to see it in action.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • BadgeOS
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic

Tags

No tags yet.