Support » Plugin: WooCommerce PostNL » Kan niet exporteren Naar PostNL

 • Ik krijg onderstaande foutmelding als ik op export icoontje klik. Ik heb geen instelling gewijzigd, noch van de PostNL plugin, of andere plugin geïnstalleerd of gewijzigd. Graag hulp AUB.

  Error in MyParcel API request: 0 – data.shipments[0].recipient.street Must be at least 1 characters long – Failed validation against JSON-SCHEMA shipment/post_shipments_request-v1.1.json (request_id: 1642602410.460761e81faa7081d) Url: https://api.myparcel.nl/shipments Request: {“data”:{“shipments”:[{“recipient”:{“cc”:”NL”,”person”:”Dennis Crijns”,”postal_code”:”4021 JP”,”city”:”Maurik”,”email”:”d.e.j.j.crijns@gmail.com”,”phone”:””,”street”:””,”street_additional_info”:”Watersnip”,”number”:”31″,”number_suffix”:””},”carrier”:1,”reference_identifier”:”4440″,”options”:{“package_type”:1,”label_description”:””,”only_recipient”:0,”signature”:0,”return”:0,”large_format”:0,”delivery_date”:”2022-01-20 14:26:36″,”delivery_type”:2},”general_settings”:{“save_recipient_address”:0,”disable_auto_detect_pickup”:0},”physical_properties”:{“weight”:1000}}]}}

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
 • Plugin Author PostNL

  (@postnl)

  @mrsolar De straatnaam ‘watersnip’ wordt als extra adresveld opgestuurd i.p.v. straatnaam. Is het alleen op deze zending of op alle zendingen?

  Als het alleen op deze zending is kun je in de order de straatnaam aanvullen en nogmaals proberen. Mocht het voor alle zendingen spelen, zou je dan contact op willen nemen met support@postnl-plugins.nl ?

  Ik heb bijna exact hetzelfde probleem, met exact dezelfde melding.

  Error in MyParcel API request:
  0 – data.shipments[0].recipient.street Must be at least 1 characters long – Failed validation against JSON – SCHEMA shipment / post_shipments_request – v1 .1.json(request_id: 1644839180.6916620 a410ca8e00) Url: https: //api.myparcel.nl/shipments

  Is mogelijk de hotfix van 2022.02.02 die hier omschreven wordt relevant? Aangezien jullie plugin extensief gebruik maakt van de myparcel code?

  De business van onze klant ligt still als zij geen labels kunnen aanmaken! Gelieve hier urgent naar te kijken.

  M.v.g.
  Vincent N.

  Plugin Author PostNL

  (@postnl)

  Goedemorgen @tomcent,

  Wanneer je een dergelijke foutmelding krijgt, wordt dit 9 van de 10 keer veroorzaakt doordat een consument de straatnaam in adresveld 1 plaatst en het huisnummer in adresveld 2. Dit kan je oplossen door het gehele adres in adresveld 1 te plaatsen.

  Voor toekomstige orders kan je dit ook oplossen door de PostNL adresvelden te activeren. Hiermee worden adresvelden 1 en 2 vervangen door de drie losse velden ‘Straat’, ‘Huisnummer’ en ‘Toevoeging’. Consumenten hebben dan niet de mogelijkheid om het huisnummer op de extra adresregel te plaatsen. Deze optie kan je terugvinden via ‘WooCommerce’ > ‘PostNL’ > ‘Checkout instellingen’.

  Mocht je hiermee niet verder geholpen zijn, zou je dan contact met mij willen opnemen via support@postnl-plugins.nl of 023 568 30 68?

  Met hartelijke groet,

  Tim Blom
  PostNL plugin support

  Heey @postnl

  Dat is niet het geval, straat + nr staan weldegelijk tesamen in “adresveld_1”.
  We ontdekten echter gisterenavond de oorzaak van dit issue.
  Het adres van de besteller stond zoals vermeld in het standaard woocommerce veld “adresveld_1” opgeslagen, terwijl – zoals je zegt – wij effectief wel de “PostNL adresvelden” gebruiken en deze front-end ingeschakeld hebben.

  Echter werkt deze webshop met recurring bestellingen, die automatisch elke 3 maanden hernieuwen. De persoon in kwestie was al sinds 2020 klant met recurring bestellingen. Mogelijks werden adressen vroeger in het algemene “adresveld_1” opgeslagen en zijn de “PostNL” velden pas later ingeschakeld of werkte jullie plugin vroeger op een andere manier en verondersteld deze dat bij elk order de adresgegevens “vers” zijn? Het agency waarvoor ik werk heeft deze webshop slechts ~ 5 maanden geleden overgenomen en op dat moment stond het vinkje “PostNL velden” al ingeschakeld, maar we weten dus helaas niet of dat iets recent was en dat de oorzaak is, en/of er een uitgebreider issue is waarbij jullie plugin vroeger de velden anders opsloeg ofzo.

  Op zich is er dus een oplossing voor de klant: zij moeten gewoon even het adres zelf opsplitsen in het order van het “adresveld_1” naar de “straat” en “nummer” velden en dan werkt het aanmaken van een label inderdaad terug.

  Ps. ik had jullie ook een email gestuurd al op dat emailadres dat je opgeeft. Vanuit mijn @onlyhumans.com email adres, maar die mag je dus verder negeren.

  • This reply was modified 5 months, 3 weeks ago by Vinobe. Reason: Ps added
  • This reply was modified 5 months, 3 weeks ago by Vinobe. Reason: Typo fixed
  • This reply was modified 5 months, 3 weeks ago by Vinobe.
  Plugin Author PostNL

  (@postnl)

  Beste @tomcent,

  Wat fijn om te horen dat je het probleem hebt gevonden! Mogelijk werd er toentertijd nog geen gebruik van onze plugin (met de bijbehorende adresvelden) gebruikt.

  Nog een hele fijne woensdag toegewenst!

  Met hartelijke groet,

  Tim Blom
  Plugin support PostNL

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.