Support » Plugin: Email Subscribers & Newsletters » Had difficulty getting it to work but all is fine now

  • I initially spent some time installing this plugin and it all looked fine but it just didn’t work. It told people who tried to subscribe that they had subscribed successfully but their email addresses were not being recorded so I was losing subscribers and goodwill. The learning here is to be careful and test as best you can.

    However, as can be seen from the various posts below, I have now managed to get it working and it’s fine. It seems that, in some circumstances (as discussed below) you have to be careful how you activate it. For a really good job, I think you also have to be bold and dive in to the various options which allow you to edit the emails which are sent out automatically.

    • This topic was modified 1 year, 8 months ago by Yellow0ars.
Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Well, there you are. I de-activated the plugin and then re-activated it again and it started to work. So I will probably give it a higher rating if it continues.

    Plugin Author Icegram

    (@icegram)

    @hughmarriage

    Can you please confirm that Email Subscribers if now working for you? If yes, than can you please increase your rating from 1-star?

    If in case you are facing any issues, please start a thread from here so we can help you in a better way.

    Hi, I am having the same issue.
    I am not receiving any confirmation mail or even news letter. I followed all the instructions given but still it does not work. Please help.
    I already tried reinstalling the plugin.

    Plugin Author Icegram

    (@icegram)

    @hughmarriage

    Can you please update your review if Email Subscribers is working for you correctly. Thank you.

    still not working. i cannot deploy my site without this working 🙁

    Sorry not to have come back earlier, but I have been abroad.

    My site consists of three linked sites. A main one, which then splits into two separate sites (so that we can have different themes on the secondary sites). I usually install plugins on the main site and then network activate them so that they apply across all three sites – and that normally works fine.

    This plugin seems to be different. If I network activate it, it doesn’t work on the secondary sites (I don’t know whether it would work on the main site as I haven’t got appropriate links on it). Rather irritatingly (as I said on my first post), if you network activate it, it does send all the right email responses but doesn’t retain the email addresses of subscribers.

    When I deactivated it, I network deactivated it on the main site. I then activated it individually on the secondary sites without network activating it on the main site. Lo and behold, it seems to work and has done so now apparently consistently for about a month.

    I hope this may help bethsedeawork, or at least give a clue what might be worth a try.

    As another tip, it is a bit fiddly getting the emails to send something sensible, but you seem to be able to edit all the templates if you poke around long enough. When you have got it to work, it’s quite a good and useful plugin.

    Plugin Author Icegram

    (@icegram)

    @hughmarriage ,

    Apologies for the inconvenience you faced. As stated in this doc, you have to activate Email Subscribers in individual site and not network activate.

    With respect to email creation being complicated, if you like to share more about it, please contact us.

    If you are happy with the plugin, please consider updating your review from 1-star.

    Thanks. I’ve done that and now amended the initial post accordingly. One of the advantages of this plugin is that it frees you from the vagaries (and, in my experience, unreliability) of Jetpack and I an truly grateful for that.

    Plugin Author Icegram

    (@icegram)

    @hughmarriage ,

    Thank you.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘Had difficulty getting it to work but all is fine now’ is closed to new replies.