WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Jetpack by WordPress.com
[resolved] Jetpack Not Posting Photos to Facebook (2 posts)

  1. funnyloveblog
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, I'm having an issue with Facebook at funnyloveblog.com. On December 2 pictures stopped appearing when posts publicize to Facebook. Same if I manually copy and paste link to my personal status or page's wall - no picture loads. Interestingly, if I just post the home page a picture DOES appear. Same with older posts where the picture DID automatically appear. It seems as though some connection was shifted just in the past two days. I've removed the Facebook connection and re-connected, and nothing changed.

    Here's the Facebook page where you can see the last few days of no pictures:

    https://www.facebook.com/funnyloveblog?ref=hl

    Here's a post that won't post a picture:

    http://funnyloveblog.com/2013/12/04/whole-roast-chicken-dinner/

    Here's a post that WILL post a picture:

    http://funnyloveblog.com/2013/11/27/wedding-reception-finally/

    Any advice would be great. Thanks!

    http://wordpress.org/plugins/jetpack/

  2. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    When you share a post on Facebook, or when Jetpack Publicize publishes a post to your Facebook page, Facebook crawls the page and looks for Open Graph meta tags in the head to build a complete post preview (with an image, title, description, ...).

    Jetpack automatically adds these meta tags to your site so you don't have to deal with that.

    You can see what Facebook sees by entering one of your posts' URLs in Facebook Debugger:
    https://developers.facebook.com/tools/debug

    As you can see, all Open Graph tags are there; Facebook doesn't return any error:
    https://developers.facebook.com/tools/debug/og/object?q=http%3A%2F%2Ffunnyloveblog.com%2F2013%2F12%2F04%2Fwhole-roast-chicken-dinner%2F

    It seems that although Facebook is able to see these images, it chose to ignore them when building the post preview. I'm afraid there is not much you and I can do about this. Once your post is published and includes Open Graph tags, that's up to Facebook to use or ignore them.

    If it keeps happening, it might be worth opening a bug report here:
    https://developers.facebook.com/bugs

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic