Support » Networking WordPress » issues creating network

  • Hello,

    as soon as I add in wp-config.php

    /* Multisite */
    define( ‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true );

    the site breaks…

    Can I have a little help here?

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • the site breaks…

    Do you get a white screen? Can you check the PHP error logs?

    Hello @thegooddealshop,

    I may be wrong, however it does not cost much to give it a try.

    Add the following first, and see if it works:

    define( 'MULTISITE', true );

    I hope that helps.

    You need to ensure that you enter the code:

    define(‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true);

    just above the line:
    /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */

    Thread Starter thegooddealshop

    (@thegooddealshop)

    Its already there…

    Alex de Borba

    (@alexdeborba)

    Hello @thegooddealshop,

    Could you be kind to share all code you have added to your wp-config.php file to turn the site into a multisite as well as the steps you took so that we can have a better notion of why this happens and be able to assist you?

    Looking forward to hearing from you.

    trudya

    (@trudya)

    I set up a new website and made it into a multisite yesterday without any problems. I noticed there had been some changes in the code since the last time I set up a multisite and if you are following online instructions that were created prior to the changes, you might run into problems.

    You are quite right, ‘define(‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true);’ is now there by default, whereas it never used to be. Online instructions will tell you to enter it
    just above the line:
    /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */
    but as it is already there just skip that part.

    Ensure you have deactivated all your plugins and backed up the config and .htaccess files, then configure the Network Setup. After you’ve done that, you will be provided with some code to add to the config and .htaccess files. The code for the config file is customised to your configuration and should look something like the following:

    define('MULTISITE', true);
    define('SUBDOMAIN_INSTALL', true);
    define('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'My Website');
    define('PATH_CURRENT_SITE', '/');
    define('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
    define('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

    Add the code just above the line:
    /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */

    You will also be given some code for the .htaccess file which you should use to override whatever is currently on the file. Log out and log back in. Don’t forget to reactivate your plugins`

    Hopefully, I’ve been able to help you figure out where you might have gone wrong

    • This reply was modified 6 months ago by trudya.
Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘issues creating network’ is closed to new replies.